Saint-Malo, Saint Michelle och Vierville

Vi är nu längs bretagnekusten. Första stoppet Saint-Malo. Längs kusten är ebb och flod som störst i hela Europa. Det kan skilja upp till 12 meter vilket sker två ggr per dag! I Saint-Malo ligger en fästning man kan gå ut på när det är lågt vatten annars är det en ö i vattnet. 
Kusten är känd för sina musslor, sniglar, cider och calvados. Så det fick bli en mussel lunch med frites;) Vi har även köpt cider som tillverkas här men man fick vänja sig vid den smaken;)
I Saint Michelle finns ett kloster som ligger i världens minsta kommun med endast 44 invånare. Även den ligger på en udde som blir en ö vid högvatten! Mycket märkligt! 
Nu bor vi på en camping i vierville, Normandie. Det är kyligt ute! Har mycket på mig idag, tom jacka!! Var nere på stranden nu och fick följa hur ebb blev till flod, mycket märkligt! Först gick vi på stranden och sedan var den helt täckt med vatten! Häftigt!
Saint-Malo

Gott!

Ebb vid klostret på minsta kommunen i Saint Michelle.

Inne i den lilla kommunen;)

Även här massor av turister!

Ebb vid stranden vi bor ikväll

Snart är stranden fylld med vatten, flod.

Oscar står vid vattnet;)

Ciderprovning!



Kommentarer
Postat av: Eva

Fantastiskt med ebb o flod Doktorn kl 10.30 😟

2016-08-05 @ 09:09:54
Postat av: Marie

Gud så fina bilder i solnedgång 😍 Vi tar oss också hemåt om ett par dagar, kanske nu på söndag. Ses hemma i Göteborg och ta det lugnt på vägarna 😘

Svar: Tack! Det gör vi, ses menar jag;)😘
Annika och Urban

2016-08-05 @ 17:31:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0