Machu Picchu

Då var det till att packa om igen! Det gör vi rätt ofta. Det som vi behöver i ett par dagar packas ner i ryggsäck. Resväskan med övrig packning lämnas kvar på hotelet i Cusco denna gången. Det är verkligen en konst med packningen! Men en sak är säker, finkläder behövs inte!

Nästan varje morgon är det till att gå upp vid 5-6. Så den här semestern är alltså ingen vilosemester som ni kanske förstår;)
Vi åkte buss till machu picchu i 8 h. Verkligen serpentinvägar! Upp på 4700 m.ö.h Snöklädda anderna runt oss och stup rätt ner utan räcke! Som ni vet har det ju regnat mycket här och flera vägar har gått sönder! Det innebär att vissa vägar är helt avstängda och de som vi körde på var det hål i och stora stenar låg på vägen! Vi klarade oss iaf bra😊På vägen passerade vi även den enda inkabyn som finns kvar i Peru idag.  Efter 8 h i buss blev det vandring 11km till byn machu picchu. Vi hade en guide som visade oss vägen. Vi gick längs den gamla järnvägen med vår packning och hann fram precis nr det mörknade! Under vår tur var vi omgivna av stora berg varav ett var det som själva inkabyn låg! Helt omöjligt att förstå att det kunde gömma sig en by däruppe! Guiden pekade ut ett vakttorn högt uppe på ett berg som man aldrig hade settom han inte visat oss! Vi bodde på ett hostel på natten. Det finns massor av sådana och mycket försäljning. Trodde inte det var så stort men mycket turism, många back packers! 
Upp kl 05 för att vara redo kl 6! Buss upp till inkabyn, äntligen! Vår guid guidade oss i tre h. Han började med att säga: "välkomna till mina förfäders by" Det gick en varm känsla i kroppen och man förstod att det var på riktigt! Utan guide hade det aldrig blivit den upplevelsen som vi fick genom hans berättelser! Man blir verkligen imponerade av vilket arbete de gjorde under de 40 år det tog att bygga denna by! 1440-1480 cirka. Alla stenar de släpat! Bron de byggde mellan bergen, tidstenar, hus mm! Helt fantastiskt! Det går inte att beskriva med ord, det behöver upplevas! Vi vandrade sedan själva till sungate som är huvudingången till byn från inkaleden. Sedan hann vi även se inkabron;) Vi njöt av att insupa historien och vandra deras steg! 
På em träffades vi alla nere i byn och vår guide hade bokat ett långbord på en fin restaurang där vi firade Urban! Vi åt en god middag och musikerna spelade happy birthday och servitörerna kom ut med en tårtbit med ljus i, alla Stod vi och sjöng! Efter det blev det inkatåget och buss hem till Cusco igen  i 4 h!  En lyckad dag och en nöjd 60 åring🎂🍸☀️




Kommentarer
Postat av: Eva

Jaaa vilken resa Jag blir så trött😉 Hur orkar ni ? Roligt för Urban med en sådan uppvaktning. Nu har vi varithos Klara 21 pers. Trevligt

Svar: Idag har var en slödag! Mer shopping😜 men Urban är iväg och kollar kondorer;)
Annika och Urban

2017-03-26 @ 19:19:14
Postat av: Lotti%2520

Vilken födelsedag! Är de andra deltagarna trevliga? Låter ju så av firandet att döma iaf. :)

Svar: De är alla trevliga! Fast jag är nästyngst;) flera socionomer och flera ingenjörer!
Annika och Urban

2017-03-26 @ 21:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0