Rhondalen och Epernay

Ibland blir det inte som man planerat, ibland blir det bättre och ibland sämre. Om man tex kör fel ( vilket vi inte brukar göra så ofta som tur är), då brukar jag tänka att det var inte menat att vi skulle åka den vägen. Ibland hamnar vi i bilköer men vi har klarat oss bra denna gång men det är något man får räkna med. Du kan välja betalvägar som oftast går snabbare men du kan även välja ickebetalväg, och de tar då oftast längre tid. På dessa vägar finns det ofta mer att se. Urban tycker att de är mycket roligare att köra och framförallt skönare för själ och sinnen. Men ibland behöver vi komma lite snabbare fram då får det bli betalväg. 
Från medelhavet planerade vi att följa Rhône dalen och se om vi hittade en vingård att stå på över natten. Det blev inte som vi planerat! Det blev slutligen Camping La garenne 3 km från La Voulte-sur-Rhône. Det blev många timmar i bil. Men några fina byar, otroligt vackra solrosfält och flera frukt, vin och grönsakshandlare passerade vi ( de är så fina och ofta billiga) Vi stannade vid ett och köpte lite frukt. Vid ett tillfälle stannade vi vid en vinodling och vackra aprikosträd, byn hette champagne😊 Urban sa åt mig att inte röra frukten. Men, sa jag, det är väl ingen som märker om jag tar en enda liten aprikos? En minut efter detta samtal kom en argsint man i sin bil och frågade vad vi gjorde? Vi bara tog några foton, sa Urban. Och han verkade nöjd med svaret. Tur att jag inte tog någon aprikos😅😬
Nästa stad blev i Epernay, champagnes huvudstad. Finns en aveny med exklusiva champagner. På turistbyrån fick du smaka tre sorter från ett mindre familjeföretag Claude Michez. Det tyckte vi mycket om. 
På kvällen åt vi en god middag på den lilla tavernan på campingen. En kvinna sjöng franska sånger och vi drack champagne😍 denna campingen heter municipal de la Epernay. Enkel och mysig. 
Av ett annat svenskt par fick vi tips om en liten by Hautvillers. Där ligger den gamla Benedict munken DomPerignon begravd. Det var inte han som gjorde den första champagnen men inspirerade många, därav namnen på den fina champagnen Dom Perignon. I denna lilla by som var så vacker kunde man provsmaka champagne. Men vi var där på fel tid, under siestan, så inte mycket var öppet. Och det är 38 grader varm ute😬😅
Nu drar vi vidare med några flaskor champagne i bagaget, trots allt😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0