MC-tur 120526

Idag har vi åkt mc med Alf och Madeleine. Vår tur startade kl 8.00 på morgonen. Då åkte vi till Floda där Alf och Madeleine bor. Vi åkte vidare på smala krokiga och vågiga underbara småvägar i vårt vackra landskap. Det är verkligen idylliskt vackert på vissa ställen. Stora blomsterängar, sjöar, åar, broar, kyrkor, torp, gröna skogar, hav, båtar och från en blå himmel sken solen på oss och en lagom vind svepte runt oss. Det blev flera stopp på vägen med fika, mat och glass! Vi åkte från Floda till Sollebrunn-Upphärad Sjuntorp trollhättefallen Ljungskile Orust middag på Henån och sen vidare till Slussen glass vid fästningen i Kungälv och sen hem. En riktigt bra och ur mc vägs perspektiv njutbar resa. Det blev en tur på nästan 30 mil. Lite mör i koppen nu;) tack för en fin dag Alf och Madeleine !

 


Packa

Oj, oj , oj, då är det packning som gäller. Hur ska vi få plats med allt?? Urban har vägt och ordnat så förhoppningsvis klarar vi oss;) nu lite vila för att sedan gå ut och njuta av den underbara sommarkvällen. Nedan är vårt Hotel.


Lower Manhattan

Idag valde vi att få se underjorden och tog därför subway till Lower Manhattan. Vi åkte ner till Brooklyn Bridge och promenerade ut på den i solskenet! En känsla av att vara med i en film! Vi hann även med att shoppa lite:) Det blev en liten Guess väska till Annika och mer kläder för Urban. Sedan promenerade vi , igen, först genom chinatown där vi åt en härlig lunch. Promenaden gick vidare genom Little Italy där vi pausade för att äta italiensk glass. Nästa paus blev i Soho där vi intog en kaffe. Nu har vi nästan sett hela Manhattan;) i alla fall en stor del. En underbar solig dag!


King Kong!

High Line banan var häftig! Tyvärr var det om jag inte minns helt fel Hr. King Kong som förstörde den vi hans ankomst till New York! Kan det ha varit så att det blev en begreppsuppfattning efter den långa sjöresan och han tog miste på det där med banan och banan?? I så fall var det en rejäl missuppfattade Det är tur att några har tagit sig an banan och nu påbörjat en annan användning av konstruktionen. Vi får hoppas att det fortsättningsvis inte sker fler liknande missuppfattningar


Från väst till öst

Idag har vi korsat Manhattan från öst till väst, vi går och går och på det viset får vi se mycket. Hade kunnat ta tunnelbanan men vad ser man då? Vi har sett havet och vid havet ligger FN huset där vi idag hann med en guidad visning på insidan. Så nu vet vi hur det går till på insidan när alla länder skall samsas. Efter det var vi på hangarfartyget Intrepid, museum, som varit med i de flesta krig sedan 40-talet. Intressant var även nere i en kärnvapenbestyckad U-båt från kalla krigets dagar. Sedan gick vi vidare längs seaside och upp på The High Line , en gammal lokaltågbana som numera är omgjord till en promenadstråk. Sedan promenerade vi hem igen med pauser för mat och kaffe med amerikansk cheesekake.


Snart en ny dag

Nu ska ni snart vakna i Sverige och vi ska sova;) vi ställer klockan varje morgon på 7.30 men vaknar av oss själva innan dess. Jo, vi har semester men vill utnyttja hela dagarna så vi inte missar något. Har massor av fina bilder att visa när vi kommer hem:) God natt eller god morgon.


Byggnader

Världens första och högsta skyskrapa.


Fordon

Finns flera fordon att beskåda med diverse hästkrafter;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_201971217.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_201971217.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_201971218.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_201971218.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_201971263.jpg" class="image">


FN

Det blev även tillfälle att besöka FN huset idag. Intressant att ta del av denna verksamhet och dess historia. Passade på att skicka vykort därifrån till min (urbans), pappa och mamma. Eftersom pappa är en gammal frimärkssamlare var det kul att överraska från FN:s eget postkontor och tillhörande frimärke. Årets tema är visst autism, vilket vi ju borde vetat som arbetar på Bup;)


Mamma Mia

Wow vilken föreställning!! Nu har vi varit och upplevt musical på BroadWay:) avslutningsvis stod hela publiken upp och dansade och sjöng. Hade gärna sett flera musicals, så fräckt! Senare besökte vi även B.B.King Blues Bar , ok musik men maten var inget vidare.


Kommentarer

Uppskattar era kommentarer:) då vet vi ju om att ni följer oss;) vet dock inte hur man gör när man svarar....


Mer kultur

Ett besök på museum, Guggenheim. En fin byggnad , värd att se. Flera kända målningar som Picasso, Monet, Van Gogh mfl Installationerna var denna gång delar av div skrotbilar i olika kulörer. Konst modern art visst men det mesta tillhörde ju bilar från- 50 talet och framåt så här blev det en mental kullerbytta då gammalt blir nytt igen. Snarare handlade det väl då mer en form av recycling... Även inne på en av toaletterna hade någon konstnärligt begåvad aktör gjort en egen installation, bredvid! Men i denna fina värld räknas ju allt som konst och då var väl detta också en form av Art installation, även om jag inte riktigt kunde hålla med om det,,,


Ang kändisar

Ja på frågan var kungen själv befinner sig svarade Silvia å, hemma på slottet, Så hon skulle själv roa sig lite med brattsen ikväll, så när katten är borta då dansar .... På slottet eller,,,


Riktiga kändisar'

Då så var vi äntligen på plats för de stora elefanterna . Madeleine drottning Silvia E Attling Bagge mfl där såg vi alla trippa förbi oss på väg in till någon trevlig tillställning, Childhood, var det visst.


Kändisar

Har sett Obamas bror! Bo bahamas!


Encore

Då har vi gett upp alla 'ullaredsvarianter' senaste lågpris butiken tog rekordet. Allt var från tidernas begynnelse med nutida överpriser. Vad sägs om en vit väska i skinn för 4100 $ . Hur många beg plastkassar från Ica blir det? Begagnade?? Nej nu shoppar vi i de riktiga butikerna med de riktiga priserna mkt roligare!


Mat

Vad ska vi säga om maten?? Den är helt okej men väldigt stora portioner. Urbans tallrik blir dock alltid tom;) Vi kör samma ställe där vi äter frukost varje dag efter att ha prövat ett par olika. Hamburgare på Hardrock är aldrig fel! Amerikanska kaffet är mkt gott:) och kolla in the bakery;) Nedan följer lite bilder på mat;)


Till Jonathan?

Vad tycker du?


Shopping

Vi skulle haft stegräknare på oss! Den hade visat många steg:) jag, Annika har fått två storablåsor under tårna:( men vad gör det, vi är ju i NY!! Befinner oss nu i applestore, här fungerar internet:) vi är på väg till guggenheim ( stavas det så?) men på vägen dit finns mkt att se! Nedan följer lite blandade bilder av igår.


7 Maj

Idag är vi ute och shoppar. Vi går och går och går, massor av butiker men inte något som passar oss :( men ett par converse blev det;) byxor och ett par tshirt var. Men vi är mer shoppingsugna. Det blir till att fortsätta att gå efter lite mat och dryck i magen;) Shopping i New York det är som ett klassiskt Ullaredsrace för överklassen! Lite ull, för mycket spring!...


Empire State Building

Utsikten från 86 våningen:))


Och...

Så blev det efterrätt...Brownie Sundae, varm Brownie med glass grädde och chokladsås på:)) vi delar den!


6 Maj

Då var det dags för Harlem gospelmusik i en kyrka och sen en restaurang där Whitney Houstons mormor sjöng med band. Tur det var varmt ute för i Harlem här kommer inget igenom med kläderna på kroppen! Jo det gick bra alla är vänliga och hjälpsamma. Sen en långpromenad genom hela Central Park i solskenet. Äntligen lite varm sol att njuta av:) men inga kändisar visade sig; förutom en ekorre från Iceage! På senefterrmiddagen har vi åkt över Brooklyn bridge och sett lite av Brooklyn. Nu sitter vi o äter biff och dricker en Manhattan som mest bestod av sprit. Planerar nu att bestiga Empire State Building likt King Kong efter denna drink:)


5 Maj

Det fungerar att blogga, yes;) vi har köpt en tvådagarsbiljett och reser runt på hela Manhattan med buss! Har sett så mycket! Frihetsgudinnan står så galant där hon ska stå:) Ground zero var en upplevelse. Vi var på insidan av bygget där de skapat två vackra vattenfall där tornen stod tidigare. De bygger två nya skyskrapor som snart är färdiga. Massor av säkerhetskontroller för att komma in. Sedan har vi även hunnit med en outlet och shoppat lite;) vädret är dock lite kallt :(

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_201566328.jpg" class="image">


Första kvällen i NY

Massor av intryck! Myrstack är bara förnamnet, här kryllar det av allt! Bilar, människor, affärer, höga hus, neonljus som blinkar. Ni förstår att vi behöver sätta oss ofta och ta en paus, bara gapande med blickarna överallt:) här går det verkligen att drunkna i konsumtion. Befinner oss nu på Times' Sq. Vi bor väldigt nära. Har försökt lägga upp bilder men det fungerar inte:(


På väg till New York

Då är vi äntligen på väg! Här börjar vår resa. Kl är nu 6 och planet till London går 6.45. Där byter vi plan till NY. Hoppas vi hittar;) Vi blev körda till flygplatsen av snälla Jonathan och Marie som fick gå upp tidigt för vår skull. Tjoho, nu åker vi!! Semester! NY here we come!


Mc

Härligt!


Mctur 1 Maj

Fikapaus.


RSS 2.0