Svanskog

Hälsar på hos urbans föräldrar, Marianne och Rune. Passade på att fira Marianne som fyller 85 år, Grattis🎁💐

Jag bland vitsipporna i deras trädgård:)

Fika utomhus!

Avstickare

Urban ville visa mig ett vattenfall där han varit för 20 år sedan! Fulufjällets nationalpark, heter platsen. Det blev en fin promenad på en halvmil! Uppför och nedför i snö, alltså ett steg fram ett steg bak, det var halkigt eller så sjönk man ner djupt med foten! Bäcken rann vackert och vi hörde dess brus. Men så blev det tyst när vi kom fram?! Vattenfallet var fruset!! "Ja, ja" sa Urban och gav mig en kyss" vi fick en fin promenad i alla fall" 


Det frusna vattenfallet;)

Hemfärd

Då lämnar vi lofsdalen för denna gång. Alltid lite sorgset att stänga igen, vi kan verkligen slappna av i den miljön! Men höstvandringen i september är redan inbokad;)
Vi ska åka via Marianne och Rune. Marianne fyllde 85 år i fredags så det blir till att gratulera!


En underbar morgon! Tack för denna gång!

Spiderman;)

Urban ville gärna jag skulle lägga in denna bild på honom när han hugger ved och gör upp eld! Han döpte sig själv till Spider-Man ;)

Finaste Spider-Man, min man❤️

Våffelstugan

Vi grillade på fjället! Alldeles tyst så fridfullt. Men vad fick vi plötsligt se?? Massor av björnspår!! Fy vad spännande och lite otäckt! Vi kunde se både stora och små spår, ser ni?

Jag grillar;)

Flera björnspår!

Äntligen!

Allt slit för denna lilla våffla;) och till det härligt källvatten!


Påskdagen 2014

Idag har det varit en strålande dag! Vi har varit ute och åkt längdskidor i 5 timmar på fjället! Det är en ordentlig tur för en Annika som inte åkt skidor på över 30 år! En liten flicka på sisådär 5 år åkte så bra och därför sa jag: "vad duktig du är!" Då svarade flickan: " det är för att du är så dålig!" Sedan berättade hon stolt för sin mor vad hon sagt! ( jädra lilla unge!) Men jag körde förbi henne på slutet, gött! 
Jo vi åkte upp till fjället, jag i bandvagn och Urban släpande efter! Det tog ca 30 min och sedan var vi på toppen, så himla vackert! Jag trotsade min rädsla och vi valde att åka runt hela sömlingshågna. Jag har ju lovat att tro på mig själv och jag ser att Urban vill;) Det var det värt, så vackert! Nedan ett par bilder:
ser ni Urban ?

Här är bandvagnen jag åkte!


Här åkte vi! Jag åkte sida till sida, det går ju inte att stanna annars!?

Påskafton 2014

Vi är lediga och har möjlighet att sova länge men vad händer?? Vi vaknar sju !! Varje morgon! Urban föreslog att vi skulle ställa klockan imorse för att lura oss själva och inte vakna;) men vi kom till backen tidigt idag, det var bra. För efter lunch är det som smör i backen! Då blir det svåråkt, särskilt för mig som inte är världsbra;) Men de första åken var riktigt bra! Åkte från toppen, riktigt kul! Men har missat mina solglasögon och bländas av den vita snön vilket leder till röda ögon! Sedan är det svårt att se när man åker, har varit på väg att ramla tre gånger idag! Men två av dem åkte Urban och jag in i varandra!! Vid ena tillfället trodde jag mitt knä åkte av!! Aj, aj:(( Men det gick över:)) nu är det påskafton och jag har sovit en liten stund, så gött! Urban väckte mig genom att spela stilla natt på hög volym!!! Nu blir det lite körsbärsöl och en dusch! Det är ju påskafton! Får väl svida om till en festklänning;)) Till middag blir det sill som förrätt och lamm till varmrätt😉Önskar er alla en fin påskafton!


Toppen!

Ja med afterski;)

Så skönt!



Vila

Rom och Cola afterski på altanen;)



Marknad

Härlig stämning i byn! Marknad och levande musik;)




En underbar skiddag

Vilken härlig dag! Bilderna talar för sig själv!



Glad Påsk!

Långfredag

Det är så här det ska se ut:)) Jmf med bilden igår! Solen skiner, vinden stilla och 2+;) Idag blir det utför🏂


Äggtoddy

Äggtoddy med rom. Äggula, socker, varm mjölk och rom. Jo den blev godkänd;)



Skärtorsdag

Då vädret inte var det bästa idag köpte vi inga liftkort. Istället blev det promenad och studier för mig. Urban grejade hemma bl.a. med två nya utelampor. På em blev det en tur med längskidor. Svettigt och kämpigt men mamma " du hade varit stolt över mig;)" Urban väntade snällt på mig❤️ men han blev faktiskt röd i ansiktet! Nu har vi varit i byn och köpt ägg, det ska bli en äggtoddy! Men va många recept det finns. Jag återkommer om hur min blev;)

Urban sätter upp nya utelampor.

Mina studier.

Vi i spåret;)


God Morgon Lofsdalen!

Då är vi här! Första dagen, ser lite blåsigt ut, 5+ Och som ni ser inte klart. Vi får väl se vad som händer  idag;) 


Lofsdalen påsk 2014

Ny resa;) På väg till lofsdalen igen för att fira påsk, åka skidor och ha det bra! Denna gång blir det bara Urban och jag som ska njuta:) Lite konstig känsla att lämna den underbara våren i Göteborg mot  vit snö! Men det är faktiskt vår här oxå;) Ett tecken är att man sett björnspår en mil från stugan. Björnen vaknar nu från sitt ide. Vi får väl hålla ögonen öppna;) Tre älgar promenerade just över vägen i alla fall! Hann med ett litet foto av en! 
Hjälp!

RSS 2.0