Kroppefjäll 6-8/10 2023

Så fick vi äntligen komma ut på tur med våra vänner Susanne och Kjell-Arne och deras husbil😊
Vi valde även denna helg att åka till Dalsland. Ett stort naturområde med flera naturreservat, Kroppefjäll. Vi valde en plats mitt i skogen, allra längst in kändes det som😅 på småvägar tog vi oss guppande fram över alla gropar. Och där fanns denna skogsparkering för oss två. Vi har inte Fricamping så mycket tidigare så det kändes tryggt att vi var två. För mörkt blev det och ingen täckning hade vi! Två dygn utan att kunna goggla😅 Och vet ni vad, jag gjorde nummer två för första gången i naturen! Och då var även marken täckt av frost. Temperaturen sjönk till 0 grader på natten. En alldeles stjärnklar natt! När det inte finns några ljus så syns stjärnorna alldeles klart🤩
Vi vandrade på kroppefjällsleden, 1,2 mil. Vi var ute i 6 h! Plockade både lingon och svamp. Fikade vid en spegelblank sjö och njöt av tystnade. Beundrade Solens sken på den klargröna mossan! En fin vandring med blandad natur och leder. 
På kvällarna åt och drack vi gott tillsammans, pratade mycket och spelade spel😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Håverud 29/9-1/10 2023

Det är en tågmässa i Håverud och dit vill jag åka , säger Urban. Så blir det, äntligen på rull igen😊 
Vår lilla Fia har varit på lagning så vi har missat många fina helger i september. Men nu är vi i Håverud i Dalsland. 
Håverud är känd för sin akvedukt. Medans Urban är på mässan strosar jag runt och njuter i solen. Tillsammans tar sedan en vandring i naturreservatet. Kaffe och smörgås smakar så fantastiskt gott i naturen. Älskar tystnaden och doftennav skog! Det är många husbilar på Håveruds camping. En enkel men fin plats att stå på om man vill se akvedukten och kanske ta en tur på kanalen.
På söndagen åkte vi till tresticklans nationalpark och gick strax över milen. Inte den finaste parken men nu kan vi checka av den på listan av de 30 nationalparker som finns och som vi vill besöka. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0