Besök i Gransjön

Överraskade Marianne och Rune, Urbans föräldrar. Blev bjudna på en god fika;)


Hem igen

Lämnar lofsdalen idag. Snöblandat regn var det. Vi har verkligen haft tur med vädret:)). Alltid lite sorgligt att lämna men vi kommer snart igen, kanske till nyår?


Cykelstop

Mat behövs, även idag blev det grillad korv;) Ena änden av sjön ser vi här.


Cykla

Istället för att vandra blev det cykling idag. Inte tandem som vi beslutat oss för då den var bortforslad för vinterförvaring. Det blev varsin cykel vilket nog var bra med tanke på terängen. Vet inte om jag kan kalla det underbart och ro i själen? Ett spinningpass på 4 h? Det kommer att kännas i hela kroppen imorgon , känns redan. Man fick hålla hårt i styret, annars fanns risken att ramla av då underlaget var varierat, sten, grus och asfalt. 4 mil runt Lofssjön, det känns ändå bra att vi gjorde det;)) Det snöade faktiskt imorse, har inte varit lika mycket sol idag men lite:)


Imorgon

Nu planerar vi morgondagen medans vi äter vår goda middag. Middagen bestod av först en fördrink, caprinja med egenodlade lime, sedan kronärtskocka med vinigrettesås, varmrätt rostbiff, ostsås och bakad potatis samt sallad och rödvin, till efterrätt äppelkaka med vaniljsås. Mmmmm.
Åter till imorgon;) Det blir nog cykel runt Lofssjön, 4 mil. Vad tror ni om det? Så finns valet tandemcykel eller vanlig cykel?? Vi tänker lite olika, ni får hjälpa oss att bestämma;)


Matpaus

Blir det alltid här, vi grillar korv;) det är bara så skönt och smakar så gott;) precis när bi packat ihop hörde vi ett brak...aldrig har Urban gått så fort;)


Framme...

Vid vår favoritplats, vacker fäbod, eller hur?


Raststuga

Här kan du sova över om du vill. Finns oftast ved, lite torrmat, och utedass. Finns även gästbok som vi alltid skriver i. Några från Spanien hade varit där strax innan oss;)


Mera...

Av den underbara vandringen:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_505c93e9e087c33ef270e828.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3344912/images/2012/pic_505c957fe087c33eaaf765f5.jpg" class="image">


Vi vandrar vidare...

Till vårt favoritställe. På vägen dit går vi genom skog och spångade myrar. Det är så tyst. Endast våra egna andetag hörs och våra jackor som prasslar:) solen skiner från en blå himmel, det är så härligt:) Inga björnar dock;( Vi letade idag efter en utsiktplats där man kunde se Björn men vi hittade inte platsen. Det enda djuret i den storleken vi såg var ett jättestort får:)


Igår var vi....

På toppen av hovvärken som vi ser här.


Frost

Idag vaknade vi till frost. Men värmen stiger så nu har vi 1 grad. Sol i blå himmel. Vi har hört att de sett en Björn och dit ska vi idag;)


MS/Lofsdalen

Ikväll har vi varit ute med en bastubåt. Bastu, bad i sjön (12 grader) och middag, grillspett:) Så himla sköönt och avslappnande. Vi doppade oss 4 ggr;)


Till toppen

På Hovärken vandrade vi idag. Ser inte så högt ut, inte heller så ansträngt men jag kommer nog ha träningsvärk i benen imorgon;) Vet inte om det är jobbigast att gå upp eller ner! Svettigt uppför och halt och stenigt nedför;) Inte för Urban förstås! En härlig vandring på 4 h. Spejade efter Björn men icke! Hade varit roligt att se en på avstånd;)


God morgon Lofsdalen!

Vilken underbar dag att vakna till:) En god frukost och sedan vandring.


Till lofsdalen

Höstens vandring är här:) Ska bli skönt att få vandra i vacker natur. Motion , stillhet och tystnad, underbart! I år ska vi testa båtbastun med fiske och middag. Vi återkommer med mer information och bilder:) Full spaning efter Björn, här kommer vi!


RSS 2.0