Öströö fårfarm och Bua hamn 221118-20

Fåren bräker både när vi kommer och vaknar på morgonen. Kanske tror de att det vankas mat? När den som levererar mat kommer med sin traktor så rusar de emot honom. När det inte var mat till dem blir de väldigt besvikna. Betar lite av gräset, stångas lite Grand, går in i ladan och värmer sig. 
Precis jämte oss är alla fåren, bara ett stängsel mellan. Vi är på Öströö fårfarm i Åkulla utanför Varberg. Det är bara vi här. De har en ställplats på ennstor äng. Med el betalar vi 175 kr. På lördagen är butiken öppen. Där kan du handla allt som har med får att göra, från mat till vantar😊 Och i dessa tider många tomtar. 
På morgonen gör vi en vandring i Åkulla bokskog. Det är en fantastisk skog att vandra i. 
Då det är så mörkt och vi är helt alena på ställplatsen beslutar vi oss för att även pröva ställplatsen i Bua hamn. När vi kommer dit skiner solen men det blåser kallt. Vi står precis vid vattnet och en hel del båtar ligger fortfarande i. Några åker tom ut på en tur, kanske för att fiska? 
Här står det 12 husbilar! Och lite längre bort står det 10 st till. Vi tar en promenad till fyren, passerar en fin sandstrand och flera grillplatser. Kan tänka mig att det är vackert här på sommaren. Du kan köpa fisk direkt från båten. Vi betalar 200kr med el. Efter promenaden blir det mys i bilen. Yatzi, läsa bok, god mat och dryck samt lite tv tittande. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0