3:e dagen i lofsdalen 2017

Vi vaknade till regn och så har det fortsatt hela dagen😫 Faktiskt första gången vi inte kan gå ut och vandra pga vädret med undantag av ett år då det snöade!

Vår plan var att gå till fäbodarna och grilla men inte ens den lilla vandringen blev det! En vandring ner till byn i regnet blev det! Och när vi kom fram till affären var den stängd:( Ja, så är livet här i Härjedalen, lugn och ro, ingen stress och behov av materiella saker. I alla fall tror jag det;) imorgon är allt stängt!
När vi nu inte vandrat har det blivit, läsa bok, spela spel ( Urban vann) och mycket fika;) våfflor med grädde och hjortronsylt, ostbågar och en del godis 😜
Vi har även idag bokat vår kommande stora resa till Ughanda och bergsgorillorna💕
Imorgon åker vi vägen om Värmland och hälsar på urbans föräldrar!


Väldigt våta😫

Vandring dag 2

Idag vandrade vi uppför Hovärken och till skybar. Vi hade tänkt att grilla uppe på berget men Urban hade glömt att lägga ner korven😄 Det började dock att regna så vi blev sittande en stund på skybar och drack whisky! Vi smakade urbans och Jonathans snart färdiga whisky. Jag som inte gillar whisky tycker väldigt mycket om denna, så god!! När dimman dragit förbi och regnet lättade började vi gå neråt! Först måste jag berätta att det var flera gäster i baren under den tiden vi satt där, kul att det verkar gå bra!

Det är vackert längst uppe på berget! Så fin utsikt åt alla håll!
Hemma blev det stekt korv istället för grillad;) Alfapet ( jag vann)! Underbar champagne och röding! 




Lofsdalen september 2017

Nu är vi i Lofsdalen! 10:e året vi är här😊

Tänk vad tiden går! Första gången vi åkte hit var september 2008. Då hade vi varit tillsammans i två månader och var så förälskade! En resa är ju lite av en prövning! En prövning på mycket när man är tillsammans dygnet runt! Men vi lyckades! Det gick bra och två månader har nu blivit 9 år och två månader❤️
Det är så skönt att vara här, så tyst och lugnt! Vi har idag gått i över tre timmar! Vårt mål var våffelstugan( i år igen) . Detta året hittade vi våffelstugan men det var stängt!!! På hemsidan stod det att den skulle vara öppen, något irriterande!! Men vi hade fika med oss och njöt av den med en vacker utsikt över Hovärken. 
Inte en enda människa träffade vi! Helt tyst! Ibland prasslade det till och jag vände mig om för att se så inte vi hade följe av någon Björn 😜 Urban såg två älgar, jag hann inte se dem! Men senare såg vi renar;) 
 Urban är så bra på att vandra i naturen! Jag har lärt mig av honom och hoppar på tuvorna så gott det går! Det var mycket vått! Men vi hade inget regn, 9 grader, mulet och ibland sol☀️ 
Besökte sedan byn och sedan hem med mys av god mat och dryck! 
Imorgon blir det Hovärken och skybar med whiskeyprovning😄
Vi har det bra💕

God morgon lofsdalen
blåbär till frukost
Vackra Hovärken
Björnspår?
Renar
En helikopter i byn!

RSS 2.0