Hemfärd från lofsdalen

Hej då stugan, hejdå lofsdalen! Tack för denna gången! 
Jag brukar alltid säga hej då till platser jag varit på. Ibland ses vi igen och ibland återkommer jag inte. Det är alltid en liten sorglig känsla men också ett sätt för mig att känna och visa tacksamhet. 
Jag lyssnade nyligen på en av sommarpratarna på radion, för henne var det viktigt att alltid göra ett fint "hej då" till sina nära och kära, som om det vore sista gången de sågs. Det var för henne ett sätt att prioritera . 
När jag gifte mig höll min pappa ett tal för mig där han gav rådet: " somna aldrig osams"! 
En av mina närmsta vänners pappa lämnade jordelivet hastigt i veckan som gick….hon är så ledsen när vi pratas vid på telefon….hon hann aldrig riktigt säga hej då, det gjorde ont.. 
Ja det var en lite sorglig inledning av det sista inlägget för den här gången. Men ville ändå dela med mig av dessa tankar! Var rädd om dig och dina nära och kära❤️
Nu är vi på väg hem! Vi har haft en fin helg men saknat solen. Men vädret är inget vi kan styra över. Vi har njutit av kortare vandringar, god mat och dryck samt horisontell ställning läsande en bok😊
En sak som faktiskt var helt ny för oss är att vi var inte ensamma i lofsdalen denna gången! Vi har aldrig sett så många bilar och människor. Det är ju både roligt och lite jobbigt….När vi igår gick upp till toppen på Hovärken räknade vi till 25 st andra som oxå var där! 30 bilar stod på parkeringen! 

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)







Vandring dag 2

Det duggar regn ute. Det är blött! Jag kör ett posturalt träningspass. Lederna känns mjukare och jag känns lättare😊 
Var ska vi gå idag? Ska vi ta toppen? Det är alldeles för dimmigt ute, vi kommer inte se toppen. Vårt långa pass? Nä, vädret är för osäkert, det är väldigt blött ute. Vi går till glötvallsdalen, det blir en lagom rutt. In i skogen, ner i dalen, över spångar och sedan framme vid raststället där vi  grillar vår korv, dricker en öl och tar en jäger😊 sedan kaffe och kaka, kan det bli bättre? 
Även idag blir det lite lingon😊 Av dem gör vi rårörda lingon till hemmagjorda köttbullar, mos och gräddsås på kvällen, så gott😍
Det blev en runda på 1,2 mil och några timmar. Vi gick även längs de väldigt fina nya cykellederna! Så fint de gjort! Allt från mycket lätt led till mycket svår. Vi möter några på vägen, en del cyklar, andra springer och några vandrar på leden. Lofsdalen utvecklar hela tiden och det är mycket fler människor här nu, än vad det tidigare varit i september. 
Nu är det liggande ställning i soffan som gäller resten av kvällen, med min goa bok och kanske lite tv😊

(null)
Årets gran!?
(null)
Ser ut som fjällmaneter!
(null)

(null)

(null)
Ser ni mig? Ömfamna naturen😊
(null)

(null)

(null)
(null)
(null)

(null)

(null)



Lofsdalen höstvandring 15-19/9. 2021

Det är helt tyst! En granne är här. Han säger: så roligt att se någon människa här!  Det är molnigt och visst hade det varit ljuvligt med lite sol lysande över höstfärgerna på träden och fjället! Då blir det som en "brinnande" skog i gult, orange, rött och brunt! Men det gör inget! Tystnaden är oslagbar! Och det luktar friskt av höst! När vi packar för en utflykt säger jag: vi tar med ett par påsar om vi hittar lingon! Idag skulle vi gå upp på Hovärken men lingonen " hindrade" oss😅 Det är så lätt att plocka lingon! Jag blir liksom tokig. Där är lingon, och där och där!! Fingrarna fryser och övriga kropoen oxå! Vi dricker vårt medhavda kaffe som ju smakar så mycket bättre utomhus?! Sedan fortsätter vi och hittar mer lingon😊 
Det blev 3,6 liter lingon utan att vi planerat det😊 jag plockar för hand och Urban plockar med bärplockare. Efter att han rensat sina lingon, som tog mer än 30 minuter, så blev resultatet 6 dl mer än mig som plockat för hand! Alltså om jag plockat i 30 minuter till hade ju jag fått mer! Det betyder att det är bättre att plocka för hand! Eller hur? 
Vi är i lofsdalen,  vår årliga höstvandring,i  14 år  har vi nu varit här i september. Att få komma hit efter att ha varit igång igen på jobbet efter sommarsemestern är så ljuvligt, tyst och lugnt.  Vi fick denna resan hit ha med oss ett släp med isolering och gipsskivor till det nya förrådet som är byggt vid stugan.  Så där gick 1 h till, alltså 10 h till lofsdalen. Det gick iaf bra och fint att kunna hjälpa till för att få Boden klar. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0