Söndagspromenad

Igår avslutade vi kvällen med en asiatisk meny! Väldigt gott! Så mycket mat! Satt länge och myste med god mat och dryck med mysiga samtal utan att bli avbrutna av något❤️
Idag gick vi "åt andra hållet";) Sökte en marknad Urban läst om men den fann vi inte! Vi gick längs kanalen och vindarna var idag ljumna:) Vi kom fram till en känd kyrkogård där bla Sören Kirkegaard och HC Andersen ligger begravda. 




Ett annorlunda sätt att leva!

En gång i tiden, i början av min karriär, vill jag åka till Christiania och rädda alla missbrukare! Så blev det inte! Först nu har jag tagit mig dit för att få se hur det ser ut. Men det var väldigt tragiskt och se hur de får leva och sälja droger helt öppet?! Särskilt när man ser barn som lever där. 
I små stånd säljer de olika droger upplagda på ett litet bord helt synliga. Säljaren däremot är maskerad med en sorts ansiktsstrumpa och ser lite skrämmande ut! 
Det stod på skyltar att man inte fick ta kort så det gjorde jag inte inne i byn! Men vid ingången blev det ett par kort! Många turister var där för att se hur det ser ut! 
Tyckte det var skönt att gå därifrån....

Vacker ingång;)




Ströget och nyhavn

Vaknade tidigt som vanligt! Gick ner och avnjöt en underbar hotellfrukost bestående av massor av pålägg, bröd grönsaker, frukter, ostar, ägg i alla former, pannkakor, croissanter, kaffe yoghurt och mer ändå!! Så den frukosten tog lite tid! 
Efter det bar det iväg till Ströget och nyhavn med regelbundna pauser för mat, dryck och fika;)
Vi har det väldigt gott förutom att det är väldigt kallt!

Gatumusikanter som var väldigt bra!

Nyhavn!

Ölpaus

Glasspaus!

Röd pölsepaus;)

Wienerbrödpaus;)


Köpenhamn över helgen 8-10/4 2016

Urban har varit i Malmö hela veckan för utbildning och ville att jag skulle sluta upp och för att åka vidare till Köpenhamn! Så blev det! Jag tog tåget från Kungsbacka direkt till Köpenhamn;)
Vi bor på ascot hotel där vi bott tidigare. Ligger väldigt bra till, nära Centralstationen, tivolit och Ströget!
På kvällen valde vi tivolit där vi flanerade runt och sedan åt en god middag!

Så vackert med massor av hyacinter!


Vi fick avsluta kvällen med en värmande irich coffee!


RSS 2.0