Nu har vi bestämt oss!

Det blir inget köp av lägenhet i Spanien för oss! Fantastiskt att kunna hyra en lägenhet så här, och särskilt gott under  vår eller hösten! Men vi vill gärna se nya platser och uppleva nya saker. Att gå samma väg till badet varje dag tröttnar vi på. Det behöver varvas med annat. Men man ska aldrig säga aldrig! Det är något jag lärt mig med åren😊

Imorgon åker vi till Marocko över dagen, ska bli spännande!

Kvällspromenad vi stranden
Brödinköp i bageriet varje morgon;)

Morgonpromenad

Igår blev det sol och bad vilket det kommer att bli fram till tisdag. Då åker vi troligtvis till Marocko över dagen. 

Vi började dagen med en långpromenad idag. Det är så skönt att gå ut när det är lugnare på gatorna. Det är oxå lite svalare, 26 grader såg jag idag. Angående väder så är det ungefär mellan 26-32 grader hela tiden. Rätt så behaglig värme! Det är så underbart på kvällarna, inte ens jag behöver någon tröja! Dimma har vi däremot haft vissa mornar och även kvällar men det passerar rätt så fort. Igår kväll när vi satt på terassen passerade en kraftig dimma som man kunde se även när vi satt mitt i den! Märklig känsla! I vattnet är det faktiskt inte så varmt! Det är väldigt svalt när man går i men man vänjer sig😊 Igår när jag skulle gå i var det något i vattnet jag inte sett förut? Tång, maneter? ? Jag gick i lite länge bort där jag inte såg några, vad det nu var! Efter det noterade jag att knappt någon var i och badade! Sedan började alla att peka och det blev en folksamling. Någon fångade det som var i vattnet och grävde ner det i sanden. Pratade med en tjej som hade blivit" biten" när hon simmade i vattnet, hon visade märken. Det verkar som det var maneter, det var så jag förstod det, och att de inte var farliga. Men uppenbarligen brändes de! Så det blev inga mer bad. Men det fläktade väldigt gott igår så det räckte att sätta sig upp så blev du sval. 

Så här ser det ut när vi går till och från stranden!
Även här är vägen ner till stranden
Och likaså här, strandpromenaden.
Morgonpromenad i dimman;)

Soldag

Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi har solat och badat. Tagit siesta och sedan middag ute. Ikväll blev det italienskt och efter det gick vi till ett café utanför oss som serverade churros med choklad att doppa i😊 Ville verkligen prova detta då jag sett när de gjorde detta på tv;) smakar ungefär som dounuts, gott😜

Efter det blev det en drink på vår terass och lite spel. 
Ikväll är det sista kvällen med Jonathan, han åker hem kl 6.30 imorgon. Det innebär att han får gå upp vid 4 inatt! 
Det kommer bli tomt när han åker hem😢 Men vi har haft en fin vecka☀️

Frukost
Siesta
Innan utgång en drink;)
Lässtund
Strandtennis
Churros med choklad;)

Apattack på Gibraltar

Idag tog vi bilen till Gibraltar! Det var spännande! Vi parkerade i la Linea och promenerade över! Fick visa pass! Sedan går man över en landningsbana för flygplan, lite speciellt😊

Vi följde huvudgatan och alla talade nu brittisk engelska, märkligt! Alla engelska affärer man känner igen från London! Och naturligtvis fish and chips som vi åt på hemvägen, på Gibraltars äldsta pub, väldigt gott!
Men innan vi satt där tog vi linbanan upp på berget där vi genast möttes av apor😄 Så nära trodde jag inte vi skulle få möta dem men väldigt snart blev det ett väldigt nära möte...Först tyckte vi att de var så gulliga, framförallt babyaporna som satt på moderns rygg eller hängde på magen. 
När vi kom upp och såg den fina utsikten ville ju Urban genast ta ett kort och satte ner väskorna på marken😬😬 Det skulle han inte ha gjort! Till saken hör att de varnade för detta i text överallt! Helt plötsligt kommer en stor apa rusande mot vår väska och börjar slita upp den så sömmen gick! Han kände ju lukten av frukt där inne! Vi försökte få honom att gå undan gm att säga sjas mm men då visade han tänderna och väste! De kan bitas väldigt hårt och ska inte provoceras....Urban hämtade en personal men även han sa att det inte går att göra något då det finns så många apor runt oss! Det blev publiksamling och till slut fick han upp vår väska och tog ut frukten vi hade däri och glufsade i sig😜 Då vågade vi oss fram och tog väskan! Till saken hör att även våra pass låg däri😫 Men det var han inte intresserad av när han hittade frukten! Det var en upplevelse minsann!! Efter det höll vi i väskorna hårt och vågade inte äta något, kanske aporna kommer igen....Det var jag och Urban som fick bära väskorna, de andra vågade inte!! Vid ett tillfälle höll Jonathan på att gå in i en stor apa, han ryckte till ordentligt och gick en omväg, ha ha, det såg så roligt ut😂
Efter det var vi inne i grottor och tunnlar från tidig ålder. Grottorna ska ha funnits redan på stenåldern. Tunnlarna hade soldaterna under krig och sköt från sina gömmor! Man säger att det ska finnas tunnlar ända till Afrika?! 
En varm dag, över 30 grader! Vi gick ca 1,5 mil😅 I den värmen och promenad trivs inte mina ben😡 de blir alldeles prickiga, röda och svullna! Känns som man inte kan gå då skinnet inte räcker till! Nu benen högt upp och mycket vätska! 



Caminito del Rey och Nerja

Idag drog killarna iväg kl 8.30, åter igen till caminito del Rey. Och idag var det öppet😄

Jag själv hade en lugn morgon och egentid med frukost på terassen och sedan en promenad till stranden genom shoppingcentret. Finns så mycket att fynda och nu hade jag tid att gå ut och in i alla affärer utan tre män som väntar utanför😜 Det blev fyra scarves till mig själv, 20kr styck! 
Tillbaks till killarna! De började med att gå 2,7 km i skogen runt dammarna och floden. Sedan kom de fram till bergen där de fick gå olika vägar  längs med och mellan bergen över en hängbro! De tyckte att det var mycket häftigt och vackert! 
När de kom hem körde vi till Nerja, en mindre stad öster om Malaga. Fast eg åkte vi direkt till playa de Maro, utsedd till Andalusiens bästa strand. En mindre strand med väldigt klart vatten där det var perfekt snorkelvatten! Såg massor av fisk😄
På kvällen hade vi beställt bord på en tapasrestaurang, gormé:) det var mycket gott och mysigt! Det är även väldigt billigt att äta här!
Imorgon blir det Gibraltar!


Caminito del Rey och Ronda

Idag hyrde vi bil. I tre dygn har vi hyrt den. Vi åkte till det första stället som Urban valt ut, hängbro mm! Men det var inte öppet😜 Tur för mig😄 Istället badade vi i en damm, eller, Urban och Jonathan badade:) Häftig natur! Efter det åkte vi till Ronda. En gamma stad som är delad i den nya och gamla delen med en bro som byggdes på 1700-talet. Väldigt fint och mysigt men det var väldigt varmt! Mina ben blir som två röda stolpar! Ont! Vi såg även den äldsta tjurfäktningsarenan som ligger i Ronda, häftigt! I september har de tjurfäktning på riktigt😜

Det blev middag sent! Men det är då alla spanjorer går ut och äter, efter 21;) och hela kvällen satt jag i klänning utan armar, utan att frysa!! Underbara kvällar! 
Imorgon åker killarna tillbaks till äventyrsstället och jag väljer att stanna hemma och kommer att ligga på beachen☀️




Lunch i parken;)
Tjuren "Ferdinand " framför arenan
Oscar och jag på arenan! Akta! Tjuren!
Läktaren!
Här bor tjurarna tills de släpps ut😬
Tre snyggingar på bron:)
Fina Ronda och Jonathan!
Bron mellan gamla och nya delen!
Fin trädgård i Ronda !

Malaga

Idag började vi morgonen med en promenad! Det är ingen vanlig dag, för det är min och urbans 9 års dag😊❤️

Efter sol och bad åkte vi in med tunnelbanan till Malaga och gick till Picassomuseet. Picasso föddes i Malaga för er som inte visste det! Han har gjort många vackra konstverk! 
Efter det gick vi ut och åt, paella👌 Och till det blev det cava🍸


Sangria

Bilden talar för sig själv! Klassisk sangria! Måste ju drickas när vi är i Spanien😊



Morgonjogg och strandhäng!

jonathan och jag startade morgonen med en joggingtur! Det gick riktigt bra, han fick springa i min takt, alltså inte så fort;) 

Vi stannade och köpte färskt bröd till frukosten😊
God frukost på terassen och sedan ner till stranden☀️
Vi tog det lite lugnt idag så vi inte bränner oss! 
Det är så mycket affärer och små gränder runt om, och billigt! Maten på supermarket är väldigt billigt! Det är så kul att gå och handla utomlands, blir sugen på att köpa allt möjligt! 

Här gick jag! Ni ser Jonathan längst upp!

Mina killar denna veckan😊
Lunchtillagning
Och här bor även Audrey Hepburn;)

Framme i Torremolinos

Nu är vi framme! Det är väldigt varmt, 33 grader sa de när vi landade.

Vi hyr en lägenhet. Den är fin! Har en stor terass där vi nu sitter och slappar! Vi ser havet och njuter av kvällsbrisen:)
Vi gick ut och åt när vi kom fram, det smakade bra då vi var väldigt hungriga och törstiga:) Promenerade vid havet och gick i de stora vågorna! Så skönt! Fick pausa snart igen och fylla på med mer dricka;)
Vi gick och gick! Det ser fint ut, massor av affärer:) 
Här kommer några kort😊


Spanien, Torremolinos, 2017

Då är vi på väg! Mot Spanien, Torremolinos☀️ 

Vi har hyrt en lägenhet. Ser fram emot detta;)
Nu ska vi flyga!


RSS 2.0