Tack för denna gång

Då var denna resan slut! Avslutade med bästa restaurangen. Så trevliga och så mycket folk, väldigt populär restaurang nära där vi bor! Allt hemlagat! Kunde inte med att ta kort idag men vi åt två första rätter, kronärtskocka igen, tomatsallad med basilika och en fantastisk god carbonara! Till första rätt åt Urban bläckfisk och jag åt kalvköttbullar i färsk tomatsås;) Oj så gott! Vi avslutade igen med deras tiramisu! 
Tog sedan en kvällspromenad i den ljumna kvällen! Nu ska vi snart sova för vi ska snart gå upp för att flyga hem... ( 03.30)
Tack för denna fina resan👍😍


Mina kalvköttbullar i tomatsås fick jag en bild på;)
Ser ni tvätten som hänger på tork? Lite typiskt italienskt! Hänger tvätt utanför fönstret! 



Sixtinska kapellet och Vatikanmuseet

Vi gick upp tidigt för att gå till Vatikanen.  Blev ett flertal gånger tillfrågade om att köpa en " skip the Line" biljett. Vilket vi borde gjort... Hade vi vetat att vi skulle få köa i sex timmar hade vi utan tvekan köpt den biljetten. Men det visste vi inte:( väldigt dålig information! Alla andra fick gå före!! Helt galet!! Men vi kom slutligen in! Vilken tur!! Så himla mycket folk! Men mycket vackert att se. I kapellet där målningarna av Michelangelo finns fick vi inte ta kort. Nu är vi trötta! Men firade med ett glas champagne och nu middag!


Insidadan av Vatikanen 
Massor av skulpturer


Vackra takmålningar
Finaste badkaret


Helt slut!



Floden Tibern

Mitt i Rom rinner floden Tibern. Har passerat det ett antal ggr nu då vi bor på andra sidan, samma sida som Vatikanen. Floden är 40 mil lång. 
Bilar och vespor kör som galningar! Överallt parkerar man hur som helst! 
Roms främsta vattenkälla. 

Så här parkerar många sin lilla bil!


Spanska trappan och parkpromenad

Idag har vi gått och gått igen! Vi går efter karta och oftast går det bra men jag har upptäckt att vi båda inte har det bästa lokalsinnet eller är de bästa kartläsarna! Fast Urban skyller på texten på kartan, den är för liten att läsa;)
I alla fall har vi varit på spanska trappan och alla de tjusiga klädaffärerna i området. Prada, cucchi mm och en vakt vid varje dörr! 
För trettio år sedan var jag i Rom och inget ser ut som det gjorde då!!? Är det jag som förändrats eller Rom? Kanske lite av båda! Jag kommer ihåg det som litet och mysigt men nu känns det väldigt exploaterat. 
Det är 1/5 idag och alla är lediga och mkt är stängt. Efter spanska trappan var vi i en stor park, som Hydepark, slottskogen eller liknande;) Skulle gå in på ett museum , Villa Borghese, men det var fullbokat till den 8/5!! Vilda papegojor såg vi i alla fall, picknick och glass! 

Den dyra gatan med alla fina affärer! Och längs fram syns spanska trappan.

Spanska trappan i full blom! Bästa tiden är nu i maj.
Gifta sig kan man göra i trappan! Kunde inte låta bli att fotografera! 

Behöver ju inte gifta sig för att man är kär❤️

Lilla jag framför de fina blommorna.

Urban i parken. 

Ser ni sköldpaddorna?



RSS 2.0