Kinnekulleleden och munkängarna 230416

Blåsippor, tussilago, vitsippor, höga tallar, fantastiska ekar!  Massor av ramslök så vackert inramade mellan dessa storslagna träd. Det luktar lök! Tyvärr inga blommor ännu, de blommar i slutet av Maj. Vi vandrar längs kinnekulleleden som är 45 km. Så vackert! Och solen skiner☀️ Vilken natur!! Vi står med husbilen på Kinnekulles camping i Hälleskis. Härifrån kan du gå till mycket. 
När vi lämnar åker vi förbi utsiktstornet men det var tyvärr stängt. Vacker utsikt ändå😊
Nu är vi påfyllda för ännu en veckas jobb! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Silverfallet och Kinnekulle

Så härligt att vara ute med husbilen igen😍
Att få glida fram genom dessa småorter. Vilken underbar natur vi har i Sverige ! Och vilka vackra fina små hus🤩
Vi fick tips av en husbilsgranne om silverfallet. Det lät fint, så vi åkte dit. Ett fint naturreservat med olika trädinslag, massor av blåsippor och vackra vattenfall!
Efter det blev det stenbrottet. Vi åkte först till Hällekis hamn där vi tänkte ställa oss för natten. Men nej, det kändes inte bra. Vi åkte till stenbrottet.  Fanns flera husbilar där! Väldigt speciellt område! Sveriges gran canyon! Men ingen täckning alls… så vi tog en promenad runt sjön och bestämde oss för campingen i Hällekis. Eftersom vi varit vakna väldigt länge hamnade vi i varsin solstol och snart hördes zzzzz från mannen i mitt liv😊 
Efter En promenad längs Vänern och en fin solnedgång har vi myst i husbilen😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Trandansen vid Hornborgasjön 230414

"Vi åker till Hornborgasjön och tittar på tranorna! De har väl kommit dit nu?" Så blev det.
Klockan är 03:30 och det låter väldigt mycket utanför husbilen. Är det flera tranor som kommer? Jag öppnar takfönstret och tittar ut. Nä, bara massor av ljud! Det är fortfarande mörkt ute. Urban går upp, tar på sig och går ut. När det börjar ljusna går vi ut bägge två. Igårkväll la de ut mat till tranorna. De har nu vaknat och börjat äta. Under natten sover de stående i vattnet. Idag har man räknat till 6300 tranor. De kommer ca 100000 tranor till Sverige och Norge och av dem rastar ca en tredjedel vid Hornborgasjön. 
Tranorna dansar för att öka samspelet med varandra. Det ser lite lustigt ut när de hoppar upp och breder ut sina vingar. Sedan sträcker de på halsen och sätter näbben i vädret och låter/sjunger högt! 
Det är många husbilar här. Perfekt att stå! Vi sitter och myser i mörkret, lyssnar och observerar tranorna. 150kr utan el( finns ingen el) Pengarna går till foder och sjön😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0