Lima/Miraflores /Barranco

Nu är det sisa dagen på vår resa. Blandade känslor, men ändå skönt att komma hem. Vi har varit med om så mycket, sett och upplevt massor! Vi får nog smälta detta för att förstå vad vi upplevt! Vi är mycket nöjda!

Idag har vi strosat omkring i området vi bor, besökte frukt och grönsaksmarknaden samt inkamarknaden. Åkte sedan till ett närliggande område som heter Barranco. Det var lite mysigare och låg vid havet. Åt en god lunch med havsutsikt och gick sedan till ett glasscafe, en fin avslutning.
Sitter nu och väntar på taxin till flyget. Vi är 10 st som åker hem idag. 
Tack för denna resan! Nu blir det till att planera nästa;)



Lima

Vi lämnade Puno med inrikesflyg tidigt på morgonen för att åka till Lima. Det var där vår resa började. Vi bor i området  Miraflores, det är varmt, 30 grader och vi njuter! Byter om till sommarkläder och tar en taxi in till centrala de lima. Helt annat än vad vi sett hittills.  Här är det modernt, västerländskt, stora butiker, höga hus och vacker arkitektur. Vi ser katedralen, parlamentet och går till grand hotel som är kända för sin Piscu sour, vi tar varsin stor och njuter av den vackra atmosfären. Där har flera kändisar varit, Kennedy, Julio inglesias mfl.

På kvällen åkte vi till vackra havet och åt på en fin restaurang som låg på en pir ut i havet. Vi såg solnedgången och njöt av kvällsbrisen.  Promenerade hem genom stan. Det var vår sista kväll i Peru. Vi tackade vår fina och goa guide, Eliana som lämnade oss efter middagen.


Titicacasjön, vassöar och taquile

Idag har vi åkt båt på titicacasjön. Det är Sydamerikas största sjö och världens högst belägna sjö, 3812 m.ö.h. Det var en vacker tur med anderna runt sjön. Vi åkte till vassöar , ca 184 st med 2000 invånare. Man kanknappt tro sina ögon när man ser hur de bor. De kallas för urofolket och har funnits ända sedan 800 efter Kristus. 

De bor på öar gjorda av vass som de ankrat fast. De behöver bygga en ny ö varje 35:e år och det tar 1 år att bygga! Det finns ingen toalett på ön utan man får ta båten till en toalettö!! Kvinnorna gick barfota och det var vått överallt! De bodde 4-5 personer i en liten vasshydda och hade oftast bara en säng. Det är svårt att förstå hur de vill och kan leva på det viset?! Men de såg glada ut! De livnär sig på fiske och fågelägg samt oss turister som kommer för att se hur de bor och lever och vill köpa deras hantverk. 
Vi åkte sedan vidare till en fast ö, Taquile.Den var väldigt vacker och de odlades mycket potatis på ön, plantorna blommade vackert. Här på ön stickade männen. De måste kunna sticka en möVi har ändrat tiden till kl 16 den 8/4. Ni är alltså välkomna fr.o.m. Kl 16. Kan du meddela de andra?
Kram Annikassa innan de kan gifta sig;) De bar olika kläder utifrån om de var gifta eller singlar. 
Ja, ännu en lärorik och händelserik dag. Middag på kvällen med gruppen och till det dansuppvisning i olika klädstilar. 
Imorgon blir det till att gå upp vid 05. Kl 6 åker vi till flygplatsen mot Lima. Vi hoppas på värme, 30 grader har vi hört, och att få se lite av Lima innan vi åker hem till Gbg på söndag kväll;)


RSS 2.0