Norge Dag 4

Då lämnar vi Bergen tidigt imorse! I regn! Lite blandad natur och slingriga småvägar men oxå långa trista raka stora vägar! Och många tunnlar! De flesta är kalla och mörka! Men det är bra när det regnar, det blir tort! Och det går ju fort! En tunnel var 8 km lång och då var vi 246 m.u.h! Det är fantastiskt! 
När man träffar mcfolk blir det alltid lite snack om erfarenhet och häftiga vägar;) 
Nu har vi nått Stavanger och är hemma hos Jonathan och Marie! Bästa campingen;))❤️Så kul att äntligen komma hit och träffa er;)


Här står gubbarna och snackar;)

Svärd i fjäll! 



Bergen

Snabbvisit till Bergen, centrum;) Och det regnade inte! Annars har det öst ner:( Men bergen sägs ha över 300 dagar med regn! 




Och getter...




Helt otroligt!!

Mer bilder...


En bro över forsen i rostfritt stål!




Norge dag 4

Imorse när vi vaknade regnade det!! Men det blev uppehåll och vi klarade oss utan regnkläder fram till lunch! Sen var det bara på med regnoverallen:( Vädret har sedan varit blandat! Men det slutade med ett ösregn innan vi hittade ett rum som vi sent om sides fick tag på! Då var kl redan 19! Och vi var mkt blöta och hungriga! Fram till dess hade vi en fin tur med berg, forsar, kossor och getter! De går mitt på vägen;) Synd om den bilföraren som bara tog en promenad och när han kom tillbaks var hela bilen full med getter!!
När vi stannade vid forsen träffade vi ett par som var från Schweiz. De var i ca 65års åldern och hade åkt totalt 1200 mil!  Varit på resande fot i 6 veckor! Inte dåligt! 
Vi är nu i Bergen! 



Dessa vägar åkte vi nerför idag;)

Fota!

Och mer...



Vår hytte för inatt;) planerat morgonfärden!


Mer Geiranger




Dalsnibba

Geiranger






Norge dag 3

Då har vi lämnat Ålesund. Hälsade först på dr Larissa på psyk. i Ålesund. Larissa är en läkare vi haft på bup i Göteborg som slutat och arbetar nu lite här och var i Norge och tjänar mycket! Vi fick en rundvisning, mkt trevligt! De verkar ha lika mkt att göra som vi! 
Vi har sedan åkt genom Geiranger! Har åkt här tidigare och det är så otroligt vackert! Har tagit massor av bilder! Vi åkte upp till Europas högsta topp från en fjordväg, 1500 möh! Oj vilken utsikt! Och denna fantastiska dimma som kommer och försvinner lika fort! Ni som inte har varit i detta område bör verkligen planera en resa hit! 
Nu är vi några mil utanför Stryn, Innvik. Har en strålande utsikt även idag, fjord och berg med snö! Bor i en liten hytte. Och hör och häpna: det regnar INTE:))





Camping

Då har vi vaknat! Kl 6.45! Inte så lätt att sova länge i tält! Inte somna heller för den delen! För Urban är det inga problem, han säger: "nu sover vi" och sedan sover han!! 
Det är så mycket folk på denna camping! Svårt att vsa på bild men tälten står packade på en liten gräsplätt! 


God natt! 

Norge dag 2.

Kom iväg redan kl 10 idag! Inte dåligt! Det går fortare med packningen;))
Vi åkte idag mot kusten och atlantvägen. Den har vi åkt tidigare men i regn. Idag är det bra väder;)) Ja Norge är vackert! 
Åkte vidare sedan till Ålesund. Genom tunnlar, vackra slingriga vägar och båt över fjordarna! Vi ser vackra forsar och höga fjäll med snö;) 
Nu bor vi på en camping i Ålesund och vi tältar!


Lunch;)

Kanske blir det ett morgondopp? Varmt i Atlanten! 

Norge dag 1.

Då har vi kommit till Norge utan problem! Ingen som stoppade oss vid gränsen, inte heller frågade de något vid tullarna! Norrmännen själva tycker det är överdrivet! 
Vi har ett bra mcväder!!! Har bara regnat två snabba skurar! Och vi hade turen att nå en hytte strax innan Kristiansund efter världens åskväder! Där njöt vi av solnedgången! 





Stödstrumpor

Stödstrumpor är att rekommendera när man åker långt med mc;) Känner mig som pippilångstrump;) Snyggt va! Nä, jag vet! Men praktiskt som sagt;)
Nu åker vi snart, mot Norge ! Idag är vädret lite skyigt men alldeles stilla! Perfekt att åka mc i! 
Vi ses snart igen lofsdalen! Kommer i september och vandrar!
( blir nog inte så mycket bloggande nu då vi åker till Norge och förmodligen tältar, om det inte ösregnar...)

Sexy woman!

Blåbär

Idag har vi bara tagit det lugnt! I byn spelade ett countryband och man hade en del tävlingar, mysigt! Vi köpte en glass och gick till stranden igen. Solade och badade:) 
När vi vandrade hem hittade vi massor av blåbär! Plockade med oss hem och det blev blåbärspaj med vaniljsås! Så himla gott! 
Vi är trötta idag efter äventyret igår! Ska lägga oss tidigt ikväll. Imorgon blir det upp tidigt och vidare till Norge, om vi nu kommer in....har inga pass men körkort! 

Många och stora blåbär!

Min favoritpaj!

Ny Dag

Då var natten slut! Det var en spännande natt! Efter det första besöket av björnen var det väldigt lugnt! Urban låg vakt hela natten med undantag av ett par timmar då han sov! Jag hade svårt att sova men somnade nog till slut. Kl va 03.30 när Urban ropade på mig, ny Björn med ungar eller ev samma, lite svårt att avgöra! De var lite längre bort och det var mörkare så jag tog inga kort. Strax därefter kom en röd räv med vitt bröst och svanstopp!  Efter det såg vi inga mer djur men vi är mycket nöjda över att äntligen fått sett Björn! 
På hemvägen åkte vi upp till höglandet där Lars visade oss alla renar som samlats där! Vilka horn de har! Fast inte så roligt för dem som bor där! Massor av renskit utanför huset! 

Här är björnstugan! 

Underbar vit mossa! Ser ut som snö i verkligheten!

Alla renar som vill stå i skuggan! 

BJÖRN

Bi fick se en hona och hennes två ungar precis!!!! Så häftigt!! Va fort de springer!! De stannade och åt ca 5/10 min! 
Tyvärr fick inte jag så bra kort men Urban har tagit många! Men jag tror ni ser att det är Björn framför oss😛Hoppas på fler;)


Ser ni!! 

Björnspaning

Då är vi äntligen här! Här ska vi sitta hela natten! Finns även sängar! Igår såg de en hona med två ungar! Hoppas så att få se dem idag oxå! De brukar komma vid 22 tiden! Det är så tyst och spännande och man tror hela tiden"nu ser jag nåt" men inget ännu;)




Sovmorgon

Idag vaknade vi kl 10.33!! Trodde inte det var sant! Så länge har vi inte sovit sedan ungdomens tid;) Till och med Urban sov! Vi behövde nog det! Sedan traskade vi ner till stranden och det blev bad och sol! Så härligt! 
Vi stannar ytterligare en natt för inatt är det BJÖRNSPAN som gäller! Ingen sömn alltså! Jaa, vi har bokat stugan för björnspan! I förrgår fick de se 5 olika björnar! Vi hoppas verkligen vi får se en Björn iallafall fall! Håll tummarna! Och ring oss inte! För fr.o.m. ikväll och hela natten är det tystnad som gäller(hur vi nu ska klara det...) detta för att inte skrämma iväg djuren;)

Ser ni fjällen i bakgrunden? Där åker vi skidor på vintern;)

Så härligt!

Bad i lofsdalssjön

"Va, ska vi bada? Här?" Sa Urban när jag sa att nu går vi ner till byn, lägger oss på stranden, badar och solar! Under alla dessa år som Urban har haft stugan har han aldrig badat här! ( med undantag när vi åkte bastuflotten) Men nu är det gjort och det var skönt! Men vi hann knappt lägga oss ner för lite solning då regndropparna kom!! Vår vanliga otur! Och nästa vecka ska det bli sämre i Norge:( Som alltid får vi väl köra i regn!!!! 
Strömmen gick oxå när vi var i affären! Det började åska och blixtra! Men sen kom inte något regn och strömmen är tillbaks;) 

Härligt men kort;)

Första anhalt

Efter 11 h körning och 70 mil är vi nu i lofsdalen. Det har gått bra! Urban kör bra! Först väldigt varmt och sedan underbart vid 18-tiden! Senare kallt! En fantastisk solnedgång följde vi längs vägen! Annars mest skog oc h ibland någon glömd by;) det verkar så iallafall! Men folk bor där. Lite udda människor;)
Snön ligger faktiskt kvar på toppen mittemot stugan, trots denna värme! 
Nu surrar det i våra öron efter mc-ljud! Och även surr av mygg! Och så hörde vi något utanför dörren? Urban undrar om det var min mage! Men nej.....ingen Björn syns iallafall fall!
Nu lite vin och kex för att avsluta denna dag som faktiskt är vår dag! 6 år firar vi tillsammans idag❤️



MC semester 2014

Då åker vi! Först mot lofsdalen och sedan Norge. Hade målsättningen att åka kl 06! Nu är kl snart 10! I tre timmar har Urban snart packat och packat!! Ja, mu är det välpackat!! Han är världsbäst i det! Och det behövs när man ska ut över en vecka två st på mc. Tält, sovsäckar, liggunderlag, minigasolkök mm Det är inte kläder som tar plats! Inte mkt kläder alls! Förra gången både åkte jag och sov i underställ! Det regnar alltid när vi åker till Norge får se om vi får uppleva något annat denna gång! Fast 30+ känns lite för bra att åka i klädda i skinnställ, det blir till att åka fort så det fläktar;)




Hemfärd

Då har det gått två veckor och det är hemfärd! Tog en sista lilla promenad ner till havet och njöt! En härlig bild att ha med sig när det blir svalare hemma;) 
När vi landade blev vi hämtade så välkomnande av kära Johanna! Tack till dig;)

Till höger ser man vår terass! 

Söta Johanna ! Tack !


Sista kvällen

Haft en jättefin och underbar semester i Grekland! Nu har vi ätit gott och lyssnat på lite grekisk musik och sett grekisk dans! Vi är nöjda och ska nu packa för imorn åker vi hem till Sverige:)





Vandring

Idag är vår sista dag. Vi har badat, solat och snorklat. Även idag såg vi bläckfisk. Urban dök ner och tog på den, då sprutade den ut bläck vilket Oscar tyckte var läsligt! Sedan tog vi med oss kex ut som vi matade fiskarna med då kom det massor med fisk;) häftigt! 
På em blev det en vandring till toppen av berget som är bredvid oss( ett av de första korten jag lade in) det är ca 400 M upp. Oscar följde inte med så det blev jag och Urban. Det var varmt! Men längst upp fläktade det gott och nu är vi värda vår martini innan middag;)




Fira

Tog bussen in till huvudstaden Fira ikväll. En väldigt fin by! Ner till hamnen leder en trappa bestående av 580 trappsteg! Den kan man gå i alternativt åka linbana eller rida åsna!! Vi gick ner, mycket svettigt och red åsna upp för trapporna vilket var en upplevelse! Kasåg framför mig en stackars åsna som gick fram och tillbaks men det var säkert 100 åsnor som stod där! Oj vad det stank, fy sjutton! Men va kul det va! Oscars tog ledningen och min följde snällt efter! Urban red före oss så tyvärr blev det inget kort på honom;( Vid ett tillfälle började Oscars åsna springa upp o trappan! Han ropade och skrek"mamma"! Men vad kunde jag göra? Ingenting! Hade fullt sjå med att hålla mig kvar på min;)) Kul hade vi i alla fall:) Efter det kikade vi runt i alla affärer och åt en god middag! 

Fira

Alla trappor!




Badskor

Vilken tur att vi köpte badskor! Ett lyckat köp! Kan gå i badet utan problem samt spela strandtennis;)
Idag har vi snorklat mycket, även jag! Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare?! Jag som har en dröm( ytterligare en;)) om att en dag ta ett dykarcertfikat! Vi såg en bläckfisk! Och andra småfiskar. Riktigt roligt! Man glömmer av tiden där nere, fascinerande ! Nu ska vi ta bussen in till Fira som är huvudstaden men det är så himla varmt! Luften står still idag, ingen vid alls! Ljuvligast är kvällarna som är ljumna! 

Våra fina badskor!


Så här långt hår har nu killarna fått;)

Eva fyller år!

Grattis min älskade mor som idag fyller år🎁💐🎂 Önskar dig en härlig dag! Vi firar dig när vi kommer hem;)
Puss och kram

Känner du kramen;)

Varma källor

Här fick vi hoppa från båten och simma in mellan vulkanen till de varma källorna. 

Räddningsflotte på plats om vi inte orkade simma.

Här kommer vi tillbaks.

En sådan båt åkte vi med!

Fler bilder från vulkanen


Här mäter de aktiviteten i vulkanen

Syns ju inte så bra men här rök det och var väldigt varmt när du satte in handen!

Bygger ett torn av stenar. Det sägs att vi då kommer att återkomma till den platsen efter vår död.

Nea kameni

En levande vulkan! Senaste utbrottet var 1956. Och det brukar vara utbrott var 50:e år....försiktigt fick vi lova att gå på stigarna för att inte väcka den sovande vulkanen! Och det var varmt! Vi simmade först i varma källor runt vulkanen och där var det 38 grader i vattnet, det stank svavel! Badade man där och smörjande in sig i leran blev man 10 år yngre! Urban och jag tog i ansiktet men vi ser ingen skillnad :( väl uppe på vulkanen rök det svavelångor från vissa hål och det var mycket varmt! Vi gick upp tidigt imorse och är nu mkt trötta! Orkar inte så mkt i värmen! 

Nea Kameni





Vägen till frukost

Så här ser det ut på väg till vår frukost! Det är så fint! Fast det är svårt att visa på kort;)





Natur

Dessa vackra blommor, bogavilla(?), mot de vita små husen och blå dörrar och fönster är sååå fint! 
Och vi gick se pistagenötter!

Ljuvligt!

Så här växer pistagenötter!


Oia

Så kom vi då till byn Oia som är så känd för sin solnedgång! Det var vackert men fick inte så bra bilder:( 
Funderar på om vi ska börja med turer till gamla köpstad för att se på solnedgången från mina föräldrars altan;)





Vinprovning

Här är det vinprovning!

Skål älskling!



Santorinis pärlor

Idag har vi varit på utflykt ända fram till sent på kvällen! Vi har varit runt och sett Santorinis äldsta kyrka från 1100talet. En Borg och kloster som låg på Santorinis högra topp ca 550 M över havet. Därifrån hade vi den bästa utsikten över ön ända från norr till söder! Köpte vin som munkarna gjort;) efter det ett par byar och sedan en vingård där vi fick smaka vin och även köpa vin;) Turen avslutades med Oia som ligger på norra Santorini och var en helt otrolig fin by! Svårt att fånga med min lilla kamera men Urban har tagit massor av bilder! Vi åt middag där och kvällen avslutades med en vacker solnedgång som är vida känd! Massor av folk som trängdes och som efter solnedgången avslutade med en applåd;)

Utsikten!

Borgen och klostret!

Byn Pyrgos

Förbjudet

Förbud mot att parkera din åsna utanför hotellet! Det är ju en bra upplysning;)



Bad i Santorini

Då har vi badat. Inte alls som på Naxos' där vattnet var ljuvligt! Här är det sten och vågor med tång i, vattnet blir därav grumligt. Vi köpte badskor så det är lättare att gå i;) och vi njuter även här! Testade även poolen;) Har lite siesta nu, sallad på vår underbara altan! Har störst altan av alla;) 





Havet

Stranden nedanför vårt hotell. Får se hur det ser ut imorgon när det förhoppningsvis slutat blåsa. Men Oscar gillar vågorna;)



Urban pratar med Johanna;)

Santorini

Då är vi på Santorini. Vi bor 30 M från havet och mitt i centrum! Inte det lugnet som var i Naxos' men bra på ett annat sätt. Vi kom hit ikväll så vi har inte sett så mkt ännu. Har gått strandpromenaden med alla restauranger och butiker. Idag var det stora vågor på klapperstensstranden där vi bor och svart sand då det är en vukanö. Hotellet är väldigt fint. Helt nyrenoverat. Nu bor vi i två rok;) och har en stor terass där vi ser berg åt ena hållet och lite hav åt andra hållet;) Det finns en liten bassäng och en jacuzzi. Nu ska vi lära känna Santorini så får vi ge betyg senare;) 

På väg mot Santorini 
Vårt hotell

Vår terass längst upp;)

Hotel Katerina

Vill bara lägga in en bild på vårt lilla hotel! Tack för denna gång;)



Bläckfisk

Inte just denna bläckfisken har vi ätit men har testat friterad sådan då det är en vanlig rätt här. Men jag är inte så förtjust i detta:( inte heller Oscar men Urban åt! Krispig och ho sa han! Och naturligtvis har vi skålat i ouzo, vilket man ofta får efter maten.




Sista kvällen i Naxos'

Då har vår sista dag på Naxos' snart pssserat. En underbar vecka har vi haft som vi är mycket nöjda med alla tre! Fast idag blåser det väldigt mycket! När vi låg på stranden fick vi plötsligt en våg över oss, som ni förstår blev vi mycket överraskade och våta! Var inne i byn ikväll och åt på Oscars favoritrestaurang och tittade på fotbollen. Nu dricker vi kaffe på balkongen och undrar lite över vår resa med båt imorgon utifrån den erfarenheten vi fick när vi åkte hit, många mådde illa:( men vi åker denna gång med en större båt;) så nästa gång vi hörs blir från Santorini om wi-fi är lika bra;)
Här kommer en bild på Urban när han badar vill väldigt gärna visa att även han gillar att bada;))


Oscar försöker spänna sina muskler;)

Annika badar

Jag älskar att bada!! Men det är lite kallt i vattnet, i alla fall mot vad vi förväntade oss;) Men vattnet är så klart och rent! 
Har inte skrivit något om vädret! Det är perfekt;) Inte för varmt utan helt lagom! Vet inte exakt hur varmt på dagen men på kvällen ligger det runt 27 grader:) 




Morgonpromenad

En promenad i solen, vindar lite idag;) Ser allt vackert och "spolar in", som min älskade lilla dotter sa när hon var liten och såg något vackert:) 
Köpte bröd och nu god frukost på balkongen:)



Ser ni vinrankorna i bakgrunden;)

Kväll i Naxos' by

Var idag på shoppingstråket i naxos by och promenerade längs deras strand, st George beach, och sedan vid hamnen och åt glass. Först åt vi god middag på en mysig restaurang. Oscar älskar just detta moment, middagen på kvällen på en mysig restaurang! Varje gång säger han: oh detta är min favoritrestaurang! 
Vi var även uppe på Klippan där porten finns kvar från förr, då de spejade på pirater! Vet inte hur gammal den är men den finns på alla vykort här;)
Åker buss in till byn vilket fungerar bra men de kör som galningar!


Naxos by!

Oscar....

Badbilder

Startade åter morgonen med en joggingtur;) Denna gång direkt på stranden! En av mina drömmar har uppfyllts! Vissa saker tar tid att göra fast eg inte så svåra! Det är som med längdskidåkning, bara att göra;))
Jo, på min tur såg jag en jättefin strand dit jag tog mina killar idag. Den var tom på folk när jag joggade förbi men nu var den fylld med nakenbadare!! Killarna blev helt förskräckta och vägrade den stranden, själv tyckte jag det var lite spännande;)) Men vi fick gå vidare, det är vackert överallt!

Här låg vi idag! Plaka beach. Vi ligger på handdukar. 

Så här ser det ut åt andra hållet, stolar med parasoller! 

Här snorklas det! Det fanns stora fiskar;)

Nakenstranden!

Skymning

En underbar kväll här på Naxos' ! Alldeles ljummen! 


Romantiken flödar;))

Forts. Utflykt


Marmorbyn

Utsikt!

Grekisk sallad, mums!


Fruktträd


Apelsinträd

Aprikosträd 

Vinrankor


Naxos runt

Idag har vi varit på utflykt och sett mycket av Naxos'. Började med en marmorfabrik. Det är här ifrån mycket av den fina marmoren kommer som vi har i Europa. Finns i bergen, bara att hämta;) Naxos' är en mycket frodig ö, det beror på de höga bergen, precis som på Korsica. Vi har även besökt ett kitronbryggeri, en stor citron som man gör likör på bladen av. Naturligtvis köpte vi det;) Vi såg även en mosaikstaty av Dionysos, vinguden, som var 2500 år gammal även Dimitros, fruktbarhetsgudinnans, tempel! Besökte en mosaikby, där man kunde gå vilse i alla de små gränderna. Såg citronträd, apelsinträd, aprikosträd, vinrankor, fikonträd mm 70% av befolkningen är jordbrukare så det mesta man äter här är eget odlat;) slutligen avslutade vi med ett krukmakeri, där vi handlade lite;) nu har vi badat i poolen och sitter med rosé vin och chips på balkongen innan utgång och middag:)

Marmorblock!

Dionysos!

Demitros tempel


RSS 2.0