Tack för denna gång!

Då är vi på väg hem igen! Va tiden går fort! Så som vi längtat och vips så är allt över! Något som vi är överens om är hur viktigt "livet" är. Jag menar det som är när vi inte arbetar! Visst är det gott att ha ett meningsfullt arbete som man trivs med men familj, vänner och fritid är väl ändå viktigast!
Nu är vi påfyllda med frisk luft,motion och varandra;)


Vandring dag 3

Idag tänkte vi gå en ny tur men det blev inte så mycket nytt! Jo vi började ta sommarleden som vi hoppades skulle leda oss till våffelstugan som faktiskt var öppen idag! Men vi kom fram till ett rastställe där vi varit tidigare men då har vi gått vinterleden som gått fortare! När vi kom dit hade vi bara gått ca 4 km men varit ute i 1,5 h!! Som ni förstår är det inte bara en rak liten stig vi följer utan mycket upp och ner över sten och mossa och ibland är det spångat! Vi grillade gott och drack lite kaffe;) Vi såg fram emot en våffla med grädde och sylt men icke! Vi hittade inte våffelstugan! Och inga skyltar:( Vi gissade på en väg, eller över ett fält med mossa och sten mer än en väg😄 Men vi kom tillbaks till samma väg som vi gått uppför tidigare! Vi fick iaf en skön vandring på 3 h och en mil;) idag stod det 31465 steg på stegräknaren?! Det känns så i kroppen iaf!!
Det fick bli en god gin och tonic, ostbågar och en pluggbok i soffan när vi kom hem!
Köpte förresten en fin tröja nere i byn oxå..
Nu börjar det lukta god middag! Urban steker kantareller till förrätt ( dock inte egenplockade)
Och om ni undrar så såg vi ingen Björn eller myskoxe😜 Tur var väl det! Men de kanske såg oss😬


Sol

Äntligen lite sol!! Så skönt att vakna till:)
Idag blir det en ny runda☀️
Läste just att de sett en myxoxe i närheten av oss😬 Den är visst starkare än björnen, så vi hoppas inte på något möte med den😜


Vandring dag 2

Vaknade till regn! Varje gång vi varit här har vi oftast haft bra väder! Förutom vid ett tillfälle då det snöade!
Vi åt en god och lång frukost! Sedan blev det vandring till våra fäbodar i glötdalsvallen. Inte så mycket dimma idag och regnet upphörde men det var lite halt att vandra;)
Träffade ett helt gäng med vandrare idag:( vi som är vana att vara helt ensamma! Men de satt som tur inte vid våra fäbodar, tror inte att så många vet att de finns utan stannar istället vid raststugan som ligger innan. Det är bra för oss;) vi grillade och mös!
Det blev milen idag och 14355 steg enligt stegräknaren om den nu stämmer?!
Efter vandringen åkte vi och tittade på stugorna som byggs ovanför oss. Oj vad det byggs! Och fina stugor!
Nu slappar vi och förbereder middag! Idag blir det röding, vår favorit i repris när vi är här😄
Och så ska vi nu boka flyget till Lima 😜😜Så spännande det ska bli! Låter som en fantastisk resa som vi ska med på! Vi kommer att åka med läs och res!


Vandring dag 1

Idag började vi vandra mot fäbodarna men det blev väldigt dimmigt och Urban förslog att istället gå upp på Digervålen för att se om dimman lättar högre upp. Det gjorde det inte:( Ingen fin utsikt och dimman lade sig som ett vått täcke på oss! Lite läskigt var det då det är lätt att gå vilse samt att det såg ut som varje sten var en Björn som närmade sig😁
Men emellanåt ville faktiskt solen visa sig;)
I byn har man öppnat ett nytt café med utsikt över sjön, väldigt fint! En liten inredningsaffär var på gång att öppnas, troligtvis till allahelgon;) Turistbyrån var oxå ny!
Idag gick vi närmare 1 mil och enligt min nya stegräknare, som är helt kass, gick jag 13622 steg👍
Nu har jag plockat blåbär och gjort en blåbärspaj som blir kvällens efterrätt;)


Lofsdalen September 2016

Då var vi äntligen i lofsdalen igen! Vi har varit och vandrat här sedan vi träffades 2008;) Med undantag av förra året då jag inte kunde följa med:( Så därför känns det extra bra att vara här😊 Vi älskar tystnaden och att bara få vara och rå om varandra. Idag blir det en vandring till vårt favoritställe, fäbodarna! Det är nämligen dimmigt ute så det känns meningslöst att vandra upp på höjden idag!
Massor av blåbär på tomten! Urban plockade till frukosten och ikväll får det bli blåbärspaj;)


RSS 2.0