Titicacasjön, vassöar och taquile

Idag har vi åkt båt på titicacasjön. Det är Sydamerikas största sjö och världens högst belägna sjö, 3812 m.ö.h. Det var en vacker tur med anderna runt sjön. Vi åkte till vassöar , ca 184 st med 2000 invånare. Man kanknappt tro sina ögon när man ser hur de bor. De kallas för urofolket och har funnits ända sedan 800 efter Kristus. 

De bor på öar gjorda av vass som de ankrat fast. De behöver bygga en ny ö varje 35:e år och det tar 1 år att bygga! Det finns ingen toalett på ön utan man får ta båten till en toalettö!! Kvinnorna gick barfota och det var vått överallt! De bodde 4-5 personer i en liten vasshydda och hade oftast bara en säng. Det är svårt att förstå hur de vill och kan leva på det viset?! Men de såg glada ut! De livnär sig på fiske och fågelägg samt oss turister som kommer för att se hur de bor och lever och vill köpa deras hantverk. 
Vi åkte sedan vidare till en fast ö, Taquile.Den var väldigt vacker och de odlades mycket potatis på ön, plantorna blommade vackert. Här på ön stickade männen. De måste kunna sticka en möVi har ändrat tiden till kl 16 den 8/4. Ni är alltså välkomna fr.o.m. Kl 16. Kan du meddela de andra?
Kram Annikassa innan de kan gifta sig;) De bar olika kläder utifrån om de var gifta eller singlar. 
Ja, ännu en lärorik och händelserik dag. Middag på kvällen med gruppen och till det dansuppvisning i olika klädstilar. 
Imorgon blir det till att gå upp vid 05. Kl 6 åker vi till flygplatsen mot Lima. Vi hoppas på värme, 30 grader har vi hört, och att få se lite av Lima innan vi åker hem till Gbg på söndag kväll;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0