Uganda dag 2 och 4

Vi bara älskar Uganda! Det är så grönt! Ett fantastiskt landskap! 
Vi lämnar Entebbe och åker mot Kbale, Ndale lodge.
Vi har två jeepar som är välbehövliga då vägarna inte alltid är de bästa. Våra chaufförer är fantastiska och kommer vara med oss hela vår resa.  De berättar om sitt land för oss. I Uganda finns det 18 kungar och en president. De flesta som bor här är kristna katoliker men det finna några muslimer. 
Barnen får alla gå i skolan, ca 13 år. De flesta skolor får man betala för men det finns skolor som är gratis. Barnen har skoluniform. 
Språket är swahili, men det finns flera dialekter av språket som gör att det kan vara  svårt att förstå varandra.
Våra resdagar är inte bara en resdag! Det innebär att vi får se och uppleva landet. Vi passerar te odlingar, kaffeodlingar, avocado odlingar, mangoodlingar, bananodlingar, majsodlingar, bomull odlingar, vaniljodlingar, kakaoodlingar och ännu mer! Folket här är odlare och säljer sina grödor både här på lokala marknader och till export. Där vi bor nu odlar de bla vanilj som de exporterar till USA , Ben och Jerry ! Processen med en vaniljplanta är mycket lång och avancerad, ett mycket hårt jobb ligger bakom, bla pollinerar de blomman för hand två ggr om dagen!!! Ät vanilj med andakt! Banan äter de flesta både till frukost, lunch och middag med varierad mat till detta! Det är mättande men inte det nyttigaste. 
Människorna här är vänliga och sååå vackra! Kvinnor i färglada kjolar och klänningar med väskan, rispåsen eller annat bärandes på huvudet!  Alla barn vinkar åt oss och tittar på oss som vi vore.. ja, jag vet inte! Jag hade älskat att ta kort på dem alla men det är inte tillåtet att bara ta kort utan att fråga och det respekterar jag verkligen! 
Ja, Uganda bör upplevas, det går inte att beskrivas med rättvisa ord! 
Där vi bor nu är som taget ur en film! Vulkansjön på ena sidan och berg och dalar på andra sidan! 
Visst känns det lite som lyx i överflöd när man blir uppassad hela tiden! Trerätters till både frukost, lunch och middag! De tvättar våra kläder berättar gärna om Uganda! 
Idag relaxar vi och det innebär bara att njuta och det kommer bli massage😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0