Agra





Idag ska vi äntligen få se ett av värdens 7 moderna underverk, Taj Mahal. ( nu har vi sett 4 av 7) Så otroligt vackert!! Vi kom dit tidigt på morgonen och dimman låg som en silkesvantar runt detta vackra monument😍
Kanske ni undrar hur vi tar oss till sevärdheterna? Jo, vi har vår fantastiske chaufför Edgi! Han kommer när vi vill, väntar på oss och öppnar dörren! Han berättar för oss om Indien och vi frågar och frågar. ( ska ta ett kort på honom imorgon). I varje ny stad får vi en ny personlig guide. De är så duktiga och proffisionella. Av dessa lär vi oss mycket! 
Tillbaks till Taj Mahal: Mogulhärskaren Shah Jahan lovade vid  sin unga hustrus död att bygga ett palats åt henne. Bygget påbörjades 1632 och det tog 22 år att bygga. Det kallas även kärlekens palats❤️ Här ligger hon begraven. Allt är gjort av marmor, med inläggning av andra vackra stenar. Vackra målningar med särskilda färger!  Det var verkligen en upplevelse att få se! 
Vi åkte vidare till Agra Fort som började byggas av mogulhärskaren Akbar år 1565.
Fortet byggdes från början som en försvarsanläggning och var så även ända tills barnbarnet Shah Jahan vid sitt styre runt 1605 började göra tillägg runt om i fortet i sitt favoritmaterial, vit marmor. Det var runt den tiden som fortet började se ut mer och mer som ett palats vilket var det Shah Jahan ville. Här bor även idag en del av den indiska armén.
Vidare till "lilla Taj Mahal", ses som en förebild till Taj Mahal. 
På eftermiddagen blev det en promenad i området, vilket inte är så lätt som det låter😬 Du får akta dig för att inte bli påkörd, undvika att trampa i kobajs, säga nej till alla försäljare😅
Imorgon blir det flyg till Varanasi!
(null)
Huvudingången till Taj mahal 
(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null) (null)
Fort Agra
(null)
(null)

(null)
(null)
Tvätteri i floden
(null)

(null)
Så här kan det se ut på gatorna, kor istället för hundar😅


Kommentarer
Postat av: Anonym

4 av 7 alltså, inte illa!! Så skön bild på den där lille "maharadjan"! :D Och tvätten, korna... Riktigt bra bilder!

Svar: Ja, det är bra😊
Tack roligt att höra🤗
( men vem är du som tycker detta..🙃)
Annika och Urban

2020-02-07 @ 19:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0