Varanasi

Klockan ringer på 5.30! Vi ska i soluppgången få uppleva Varanasi, hinduernas heligaste plats.
Vi flög till Varanasi och stannar här i två nätter. 
Gamla delen i Varanasi är över 2000 år gammal. De äldsta husen är över 300 år. 
Vi vandrar med många hinduer som ska ner till Ganges och hedra samt rena sig. De ser vattnet där som heligt. Där kremerar de sina döda och häller askan i vattnet. 200 kremeras varje dag och 10000 vallfärdar hit dagligen. Det är samma procedurer varje kväll med sång, rökelse, ljus och blommor. Folk skänker pengar, och strax utanför står, sitter eller ligger tiggarna på rad....
Röken och eldarna från de som kremeras får mig att känna det både " vackert" men samtidigt " ta mig härifrån". En väldigt speciell känsla😬😲 En kossa flyter i vattnet dock inte kremerad men död!
Men för de många hinduer som är här betyder det väldigt mycket! De renar kropparna i vattnet först, och efteråt så ska alla renas genom att ta ett dopp. Det är den äldsta sonen som tänder på, han har rakat sitt hår, det hör till. 
Vi trodde det skulle vara mer dofter men det luktade mest rök. Vi såg det från vår båt. Först i soluppgången och sedan i månens sken.
Vi tände ett ljus och la ner det i Ganges sakta gled det bort och vi önskade god hälsa och lycka till våra nära och kära❤️🙏
Vi vandrar även genom den gamla byn, upp och ner genom smala gränder. Alla hus har ett tempel där de kan be! Ofta en elefant på dörren som betyder lycka. 
Urban kände på vattnet ( som jag verkligen inte gjorde!), han sa att det var ljummet! Efter det renade jag honom med sprit !! En servitör på hotellet berättar att han bor vid Ganges och dricker det varje dag, det ger honom styrka och välsignelse! Han sa att han endast fick ont i magen efter första gångerna men nu har han vant sig. Han tyckte även vi skull göra det! Men där gick urbans gräns😬😅
När vi vandrar tillbaks är det fullständigt kaos! Alla människor ska hem! Trafiken är, ja det är svårt att hitta orden, KAOS! Jag försöker dra tröjan över munnen och näsan och samtidigt hålla för öronen, inte lätt!
Under dagen var vi även och såg där Budda hade sin första predikan. Det är en plats som är viktig för många Buddister.
Vilka upplevelser vi varit med om idag! Vi är så trötta! Men först en ordentlig dusch😅
(null)
Gamla stan
(null)
En familj som var från södra Kerala 
(null)

(null)

(null)
Soluppgång över Ganges 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Många människor på väg till Ganges 
(null)

Många har egna tempel
(null)
Budda
(null)

(null)
Så mycket folk!
(null)

(null)
Här brinner det!
(null)
Mot Ganges på em!
(null)

Här hade Budda sin första predikan



Kommentarer
Postat av: Eva

Ja, Annika vad säger man efter dessa fantastiska bilder och upplevelser ni får vara med om Att ni är trötta efter en sådan dag förstår jag Fotona du tar på ex. familjer vill dom ha pengar då? Skönt att vi inte tar hand om våra döda som dom gör Ni såg detta från båten Hur länge satt ni i den Tack för all info Nu, en ny dag framför”oss”😉 Kram

Svar: Vi var ute med båten både på morgonen och kvällen. Men bara kortare stunder. En del betalar vi för att ta kort på. Eller. Urban gör, jag kan mer ta i smyg! Familjen började prata med oss och då frågade vi om vi fick ta ett kort. De ville gärna vara med. Berättade att hans som arbetade i Australien 😊 Dom betalade vi inte.
Ja vi såg det från båten. Mycket märklig känsla😲
Annika och Urban

2020-02-09 @ 10:39:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0