Zanzibar, Stonetown

Zanzibars stenstad Stone Town är en del av staden Zanzibar,ön med samma namn, utanför Tanzania och upptogs 2000 på Unescos världsarvslista då den är ett utmärkt exempel på en swahilisk handelsstad på den afrikanska östkusten. Den visar på kulturella influenser under mer än ett årtusende från det afrikanska, men även från det indiska, europeiska men främst från det arabiska kulturarvet. De flesta byggnader är från mitten av 1800 talet.
Det är härligt att se hur alla religioner faktiskt kan vara sams. Vi ser både moské, kyrka och tempel. Vi guidas runt i 3 timmar. 
Här var det stor slavhandel fram till 1909. På ett museum får vi läsa om historien. Vi besöker valv i källare med endast lite ljus och syre. Där ligger kedjorna som kvinnoroch män var fastkedjade vid. Många dog. Ett vackert monument av en svenska finns utanför. 
Guiden berättar om Doktor Livingston som kämpade för slavarna. Tyvärr dog han i malaria en månad innan befrielsen. 
När vi kommer till sista bilden och tänker så skönt att slaveriet upphört så informeras vi om att idag beräknar man att 35 miljoner fortfarande finns i någon form av slaveri, tex trafficking😮😔
Här föddes den kända sångare Freddie Mercury. Vi passerar hans hus. 
Det är lokal marknad innehållande massor av grönsaker, frukt och fisk. Vi köper en stor avokado och en mango som vi äter till lunch på vår lilla balkong med fin utsikt över indiska oceanen. 
Nu åker vi vidare för lite sol och bad😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer
Postat av: [email protected]

Nu har jag sett så många fina bilder och intressanta platser du skrivit om Vågar man äte frukt och grönsaker som säljs på marknader Ska väl bli skönt nu att få bada och sola och framförallt vila i några dagar innan hemresan. Kram 😍

Svar: Ja det går bra. Och dessa köpte vi med skal på😊
Annika och Urban

2022-10-02 @ 14:16:12
Postat av: KA

Hej!! Härligt!!! Gillar marknader med frukt grönsaker o allt annat! Blir vackert! Mycket ni får se😊 njut av de sista dagarna nu!

Svar: Ja verkligen! Avokadon var fantastisk!
Så roligt att du läser min blogg😊
Ja nu njuter vi😊
Annika och Urban

2022-10-03 @ 11:24:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0