Kenya september 2022

Vi går trötta till vårt  tält iMasai Mara nationalpark. När vi lagt oss hör vi både lejon och hyena. Det låter som de är nära men de är långt bort. 
Kl är 05 när vi stiger upp och ska ut på vår gamedrive. Det är helt svart ute. Vi möts upp av en Masai som lyser upp vägen för oss, det kan nämligen komma djur. Vi ser hans långa kniv i midjebältet. Så prasslar det till i busken, vad är det?  En serval, ser ut som en liten leopard. Den tittar på oss och sedan springer den in i en buske. 
Vi tar en kopp te och en banan, frukost blir det efter gamedrive. Vi går över den lilla nybyggda bron, så är vi i nationalparken. En jeep väntar på oss och vi kör ut för att förhoppningsvis se de vilda djuren. 
Bernhard, vår chaufför, frågar oss om vi gillar afrikansk massage? Så skrattar han. Vi förstår snart vad han menar, det är guppigt och skakigt värre🤪
Solen är på väg upp och det ljusnar på savannen😍 
En lejonhona äter tillsammans med sina två ungar på en buffel de fångat. Lejonhannen har redan ätit. De andra ligger och väntar på sin tur. 
Ett par hyenor äter av en zebra. Först lämnar den ena och sedan den andra. När de är färdiga kommer gamarna. De kommer snabbt flygande och landar genom att skjuta fram sina "fötter". Ser väldigt roligt ut. 
Två geparder kommer gående över savannen. Zebrorna håller full koll på dem. 
En leopard hänger och sover i ett träd. Varför? Jo det är lejon på marken nedanför som han är rädd för. 
Elefanter passerar. En giraff med sina små barn kommer gående. Mamma slickar ren sin kalv. En annan giraff ska dricka lite vatten. Och ni vet hur långa ben de har. Ett ben i taget för de åt sidan för att kommma ner med sitt huvud och nå sitt vatten.
Tusentals gnuer, det finns närmare bestämt, 1,5 miljon av dem och 700000 zebror. De vandrar 80 mil för att ta sig över floden och till Tanzania, den sk stora gnuvandringen. Tyvärr fick vi inte se dem passera floden. Men tusentals gnuer och zebror! Och vi var där de brukar filma och som vi/ni kan se på tv😊
Vi har så många berättelser om våra upplevelser, men nog för nu😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Kommentarer
Postat av: Eva

Oj vad fin/bra du skriver känns som jag är med 🤫 vilka bra bilderÄr du inte rädd Djuren är väl vana vid att det står ”konstiga varelser” som smyger omkring och tittar på dom 😂 Tänker på Er många gånger på dagen ”undrar vad dom gör nu” Ha det bra i fortsättningen. Kram ❤️

Svar: Vi har det så bra😊 Jag är inte rädd❤️
Annika och Urban

2022-09-27 @ 19:05:24
Postat av: KA

Spännande att ge sig ut så där på morgonen!!😊 fina bilder!👍

Svar: Tack KA! Fast har noterat att de nya telefonerna har mycket bättre kamera. Får bli en ny😊
Annika och Urban

2022-09-27 @ 21:00:05
Postat av: Lotti

Helt fantastiskt ju, vilka bilder - som på tv! Ja, djuren äter ju varandra, de flesta i alla fall, men vad äter ni? Är det ok mat?

Svar: Många djur är faktiskt vegetarianer. Vi äter trerätters hela tiden. Prövat en del afrikansk mat som ogali, majs, vatten och mjöl😅
Annika och Urban

2022-09-27 @ 21:05:44
Postat av: KA

Spännande att ge sig ut så där på morgonen!!😊 fina bilder!👍

2023-03-05 @ 10:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0