Skolbesök i Kenya

Vi går ut  på skolgården och där kommer massor av barn springande. 
De ropar på Linda: " mamma zebra, mamma zebra". De ställer sig alla runt henne och hon tar på deras huvud, det är så man hälsar på barnen i Kenya. Det är ett rörande möte. På grund av covid har de inte varit där på ett par år. 
Barnen har sedan samlat sig i den stora salen. De sjunger, dansar och läser för oss. Det går inte riktigt att klä i ord, men det är inte många ögon som är torra. 
Vi går in på skolan som är sponsrad av mamma Zebras fond, Sven och Linda. Rektorn möter oss och hälsar oss välkomna. Han berättar att dehar 1300 elever på skolan och på det har de 35 lärare. De läser fem ämnen. Skolan är både en dag och internatskola. Skolan har vuxit och vuxit. Vi får se var de började laga mat och hur de lagar mat nu. Skolan betalas till viss del av staten och föräldrar. Men även av fonder. Mamma zebra fond har bidragit mycket och du kan läsa det på skolans byggnader. De stora barnen som sover där har varsin säng och en koffert med sina tillbehör. I flickornas sovsal står sängarna trångt. Där sover tre flickor i en 80 säng. Det planeras att bygga ut detta, även matsalen som är mycket trång. 
När vi frågar barnen vad de vill bli så svarar flera av dem lärare, läkare, ekonom, advokat. Det känns fint att höra deras drömmar. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer
Postat av: Eva

Har barnen i skolan skoluniformer?dom är så fina Jag har ju varit med på Era utflykter, dom har varit otroligaTänk att ni har sett och varit med allt i verkligheten Blir ju minnen ni aldrig glömmer. Blir väl skönt att ta det lite lugnt nu innan hemresan Kram på Er ha en bra fortsättning på resan Nu ska jag laga mat Det blir FISKSOPPA

Svar: Ja detta har varit och är en fantastisk upplevelse 🙏
Annika och Urban

2022-09-30 @ 16:41:52
Postat av: Malin

Många barn! Det är ju fantastiskt! Fina drömmar, hoppas de kan bli verklighet:)

Svar: Ja, det känns så🙏
Annika och Urban

2022-10-01 @ 10:20:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0