Giethoorn i Nederländerna 230630-0702

Vi cyklar in till den lilla byn som beskrivs som Nederländernas Venedig, Giethoorn. Den ligger vid en konstgjord sjö och flera kanaler ringlar sig mellan de små pittoreska husen, många med halmtak. Förr var det billigt att bygga med halm, idag är det ett dyrt tak. Ca 2600 människor bor här. De kan endast ta båten, cykla eller gå när de ska till sitt hus. När de handlar får de alltså ta båten. En familj som i flera generationer bakåt ,  bygger vackra träsegelbåtar, bor kvar där. Vi ser ett par av båtarna utanför och de var inte billiga. 
Det är så många turister att det är svårt att cykla, det blir till att leda dem. Vi tar en glass i solen och smakar av olika ostar i en ostbutik. Vackra små broar leder till de privatägda husen dit man inte får gå. Här kan du hyra en båt och glida fram på kanalerna eller sitta med på en av de större båtarna. Många båtar krockar och de blir ibland kö och man får vänta på sin tur, lite som flumeride på Liseberg😂
När vi ska hyra en båt kommer regnet. Det blir därför en stor båt med tak. Inte lika charmigt men vi ville ju oxå åka båt. 
"Tack vare" regn idag, har vi myst med både bok och god mat. Det smattrar på taket. Vi har semester 😊
Vi bor på ställplats zuidercluft kostnad 45 euro två nätter med el och dusch. 
Imorgon drar vi vidare mot väderkvarnar😉

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0