Bromo 15/11

Kl ringer 03.30. Vi gör oss redo. Klär oss varmt. Här vid vulkanen Bromo är luften kyligare. Utanför väntar jeepen som tar oss en bit på vägen till vulkanen. Vägarna är smala, branta och slingriga. Den svarta vulkansanden yr runt omkring oss. Det är helt mörkt och vi har med oss våra pannlampor för att se var vi går. För den sista biten blir det till att gå i sanden, uppför den branta vulkanen. Sedan kommer trappor. Vi är nu på 2640 möh så vi går långsamt och får ibland vila en kort stund. Vänder mig om och där börjar solen sakta gå upp. Himlen "brinner"🤩 Nu börjar det lukta, vinden för svavelröken rakt emot oss, det sticker i ögonen och jag får ta halsduken för mitt ansikte för att dämpa lukten något. Det luktar "äggfis", det stinker! Det dånar och bubblar nere i vulkanen. Vi ser lite av den brinnande lavan. Nu är solen helt kommit fram bergen.  Solens strålar lyser vackert på kratrarna. Vi går sakta ner igen för att åka hem och äta frukost😊
Vulkanen hade ett mindre utbrott i februari detta året. 2019 var ett större utbrott. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Kommentarer
Postat av: KA

Fint o spännande påminner mig om när vi var på Borneo Högsta topp. Den kalla morgonen, mörkret, vandringen och sedan belöningen när solen går upp och alla skuggor osv framträder. Så vackert!! Ha det gott!!

Svar: Ja väldigt speciellt och lite läskigt!
Annika och Urban

2023-11-15 @ 07:42:08
Postat av: Lotti

Fantastiska bilder! Vilken grej! Men samtidigt lite risky business: När vi var på Bali besteg Isak en vulkan i tidig morgontimma och kort därefter läste vi på nyheterna att den hade fått ett stort utbrott!

Svar: Ja, man vet ju aldrig! Och inte mycket till staket heller😬
Annika och Urban

2023-11-15 @ 08:47:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0