Indonesien, vardagsliv, mat och blommor

Det är svårt att fånga livet som pågår här på bild. Det behöver upplevas. Då vi sover högst 2 nätter på samma plats har vi fått se mycket. Vi åker, buss, tåg och flyg. Nu är vi snart på vår sista ö, Bali. Vi har besökt Java, Borneo, Flores och Komodo . 
Vet ni att det är vänstertrafik här? Det är även väldigt trafikerat, särskilt av vespor! De är som myror på vissa vägar, tusentals😅 Ofta åker de flera på en och barnmellan sig. 
Maten är väl kryddad. Mycket chili och olika marinader. Soyan här är söt. Vet inte hur många gånger jag ätit Nasi goreng som är lite av deras nationalrätt. Eller nudlar, välfigt gott. Det äter även det till frukost. 
Regnperioden har precis börjat men det finns så många vackra blommor. Och mycket frukt. Mangos hänger i klasar i träden🤩 Drakfrukt, melon, annanas, fikon, passionsfrukt, stora avocado soh är så goda. Fruktdrinkarna är mycket goda. Och billigt är det. En lunch ca 40kr. Öl har vi druckit, den är god och läskande. En stor flaska, 66cl kostar ca 35kr. 
Det är nästan lika varmt dynet runt. Och hög luftfuktighet. 35 grader har de sagt. Vi börjar att vänja oss nu men det kräver ett lugnt tempo. Vi har nog aldrig svettats så mycket som på denna resan. Alla är verkligen vänliga här och vill gärna bli fotade. De vill även fota oss😅
Skola finns både statlig och privat. De har olika skoluniformer på sig. Missbruk av alkohol finns knappt då det inte finns mycket alkohol. Och enligt vår reseledare finns heller inte mycket narkotika. Barnmisshandel är förbjudet. Men viss uppfostringsaga är tillåtet. 
Vår reseledare är gift med en kvinna från Indonesien och har därför konverterat till muslim. Han har berättat mycket om islam. ( mer om det nån annan gång) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer
Postat av: KA

Tänker ofta på vår resa resa ( även om det är länge sedan) när jag läser era texter o ser på era bilder. Vackert ,varmt ,vänligt o färggrant.

Svar: Förstår det! Minnen är bra att ha😊
Annika och Urban

2023-11-21 @ 18:06:21
Postat av: Lotti

Trumpetblommeträdet!!! För det var det va?

Svar: Om du menar den gula som ser ut som klockor heter den änglatrumpet och är mycket vacker men väldigt giftig😊
Annika och Urban

2023-11-21 @ 21:40:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0